Bodströmsamhället- Stockholm Style

Jag kikade lite på Dumburken häromdagen. Robban Ashberg och ”Insider”. Det handlade om poliserna i Stockholm och vad det ägnade sig åt.

Det finns ju somliga som tycker att vi ska överlåta precis allting åt polisen. Den som har rent mjöl i påsen behöver inte vara orolig, inte sant? Fast tyvärr är ju poliserna också människor. Det räcker inte att ha rent mjöl i påsen, och redan nu kan tyvärr poliserna göra djävligt sjuka saker bara för att de har lust.

Vad ska poliser göra? Enligt min åsikt, ska de skydda medborgarna mot bovar och banditer. Save and protect. Finnas där för att hjälpa till. Enligt somliga andra ska polisernas uppgifter vara att kolla in folks åsikter och trakassera sådana de inte gillar.

I ”Insider” häromdagen framlades några exempel på hur Stockholmspoliser misskötte sitt jobb. En ung kvinna var tvungen att lämna ett urinprov ute i en park. Orsak? Hon måste ju verkat narkotikapåverkad? Nix. Hon hade kläder som poliserna tydligen ansåg var knarkaraktiga. Det var också en karl som mitt i natten togs in på polisstationen för att lämna urinprov för att en polis tyckte att han var ”abnormt stor”. Och är man abnormt stor, då måste man ju uppenbarligen använda sig av olagliga piller, eller hur?

Nej, ingen av dessa båda urinprovsgivare var skyldig till annat än att enligt poliserna se ”misstänkta” ut eftersom de inte såg ut som någon medelsvensson. Kvinnan tvingades lämna sitt urinprov utomhus i en park och mannen tvingades ta sig hem på egen maskin mitt i natten från polisstationen för att poliserna var trångsynta och ville trakassera medborgare som inte gjort något fel.

Men det blir värre. En annan kvinna blev påhoppad av en hel bunt poliser för att hon deltog i lagliga demonstrationer. Poliserna ifråga skickade sedan ett fax till socialen och meddelade den om att hon utsatte sitt barn för fara- ett barn som inte själv var med på demonstrationen.

När ”Insider” ringde polisen och frågade varför de skickade ett sådant fax till socialen, blev polisen besvärad och sa mest saker i stil med ”nej nu tycker jag inte det här är trevligt”.

Polisen ska inte tycka det är trevligt, polisen ska bete sig som folk och följa lagen istället för att trakassera medborgare.

Men angående socialen är det inte bara polisen som kan och vill och får trakassera folk i Bodströmsamhället. Därför avslutar jag denna kolumn med en sensmoral från en ung kvinna som framträdde i ”Insider”:

”Sök aldrig hjälp hos socialen!”

En spännande liten åsikt att låta framföra i Dumburken. Jag undrar hur länge Bodströmsamhället låter folk uttrycka sig på det viset i media?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s