Det gick en kamel i en öken…

Ja, Dalai Lama har fått ett simborgarmärke av självaste Farbror Bush. Det ska tydligen ha varit första gången som en amerikansk president officiellt har visat upp sig tillsammans med Laman, och jag måste säga att det också var första gången som Farbror Bush gjorde något riktigt bra.

”Vi är vansinniga, sade kommunistpartiets högste representant i Tibet, Zhang Qingli, rapporterar Reuters.”

Det läste jag på DN.se. Konstigt att Zhang Qingli erkände att Tibets ockupanter är galningar, men det är trevligt att tycker jag. Första steget är att erkänna sin sjukdom. Det brukar sägas så om alkoholism och sånt.

Men för att återgå till Farbror Bush och Laman. All heder till Bush för att äntligen visa sig officiellt med Laman, men det ligger kanske i hans gener? En lama är väl något av ett ökendjur, och förra gången ett folk följde en buske fick de vandra i öknen i 40 år, enligt en av karaktärerna i Austers Brooklyn Follies. Fast det är ju inte riktigt sant. Operation Ökenstorm varade sannerligen inte i 40 år. Fast det kanske inte var Pappa Bush citatet handlade om? Det kanske var Hasse Kvinnabuske?

”Får man tau hondan me saj in ei himlen?” Han blev ju populär för ”hela svenska folket”, som man brukar säga. Fast den där låten är väl bara drygt 25 år gammal, och inte handlar den om någon öken.

Nej, hur som helst. Grattis till Dalai Lama för utmärkelsen och grattis till Bush för att äntligen ha gjort något bra.

Pilutta, Kina!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s