Doktor Fil

Jag brukar slötitta på den där skallige gubben med mustasch ibland. Till skillnad från sina kolleger Opera, Go Rikki och så vidare är han faktiskt hyfsat vettig tycker jag.

Som namnet antyder skulle han kunna vara kock, men han är istället en redigt förståndig karl med pondus som lyfter på fingret och säger på Texas-dialekt (tror jag) till sina idioter med problem vad som är rätt eller fel.

Eller snarare, vad som är nyttigt eller inte, vad som är olagligt eller lagligt och så vidare. Det rör inga svåra saker, tvärtom handlar det om enkla grejer som vilken idiot som helst borde fatta, men hans gäster är inte vilka idioter som helst. De är überidioter och behöver en ordentlig uppläxning.

Det kan handla om en karl som slår sin fru och sina barn, frun försvarar honom och hennes föräldrar är arga. Doktor Fil säger klokt till frun att föräldrarna vill hennes och barnens bästa och så säger han till karlen att hans handlande är olagligt och att han kanske aldrig mer får träffa barnen, men erbjuder hyggligt att bekosta karlen att sitta på nåt slags behandlingshem för idioter som slår sin fru och sina barn.

Det kan handla om systrar i tjugoårsåldern som knarkar heroin. Doktor Fil säger klokt till dem att det kan de dö av, och stänger in dem i ett Big Brother-hus en vecka. Sedan bekostar han hyggligt att de ska sitta ytterligare en tid på rehabilitering och bli avdrogade.

Det kan handla om kärringar som tycker att deras hundar är viktigare än deras karlar och sover med hundarna i sängen så karlarna får sova på soffan. Doktor Fil säger klokt att förhållandet är olämpligt och att kärringarna borde favorisera sina karlar framför hundarna.

Doktor Fil är helt enkelt reko. I hans program ser man inte någon makeover-idioti eller löjliga karlar som strippar medan publiken blir helt vild.

Doktor Fils program går ut på att Doktor Fil är förståndig i ett hav av idioter.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s