Hets mot folkgrupp

Jag fick en nostalgitripp igår och fick för mig att kolla in lite på nätet efter Pirata Radical Cheerleaders, flickorna som underhöll på Fextremistiskt Initiativs årsmöte, och därmed hjälpte fler människor att få upp ögonen för vad feminism är för något.

Det är en rolig liten film. Allra roligast är gubben som sitter nere till vänster i publiken… Han ser lite rädd ut, gör han inte? Och inte började han applådera lika fort som resten av feministerna. Han kanske faktiskt kände sig orolig att bli sliten i stycken?

Genom mitt googlande kom jag också in på trevliga personer som Sara Stridsberg och hennes idol Valerie Solanas. Det är mycket intressant läsning. Jag tycker att alla feminister borde läsa SCUM manifest, precis som alla kristna borde läsa Bibeln och alla nazister Min Kamp.

På det viset skulle bara de sanna feministerna (som Sara Stridsberg, Gudrun Schyman och Pirata RC) vilja fortsätta vara feminister, och det vore trevligt. Det är också därför jag är missbelåten med att Fextremistiskt Initiativ inte kom in i riksdagen. Hade vi haft dem i grytan i fyra år, så kan man räkna med att feminismen i landet hade sjunkit.

Själv brukar jag ibland kritiseras för att jag är antifeminist. Denna kritik är ofta hånfull och högljudd. Men hur kan man vara annat än motståndare till en filosofi som grundar sig på att man själv är roten till i stort sätt allt elände? En filosofi vars politiska principer är att man själv ska ha sämre rättigheter än de som har ett annat kön?

När jag för fram dessa argument, för att förklara min antifeministiska ståndpunkt, får jag alltid höra att det inte är riktig feminism jag pratar om.

Det är underligt att inga av feminismens stora galjonsfigurer är riktiga feminister…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s