Judge Judy

Det går ett virus genom dumburken. Jag minns inte om det är TV6 eller TV4+, men det heter iallafall ”Judge Judy”. Med en lagom trailer-reklam-mörk basröst hävdar en röst att det man får se är ”real cases, real people”.

Jag hoppas sannerligen att så inte är fallet. Svenska felsystemet har aldrig varit rätt, och amerikanska felsystemet har i många år varit ännu mer föråldrat och tokigt, men inget av dem trodde jag kunde vara lika orättvist och galet som ”Judge Judy”, eller som vi också kan kalla henne, ”Judge Dread”.

Där sitter då en elak ragata som verkar ha total makt över allting. Alla kallar henne ”ers nåd”, som vanligt i amerikanska felsystemet. Själv brukar hon kalla folk för ”smartypants” och annat ohövligt, vräka ur sig tonvis med spydiga kommentarer om hur korkade de är allihop, vara allmänt vidrig och bitchig. Om någon försöker berätta något avbryter hon detta genom att skrika: ”Listen to me!”, och om någon råkar låta blicken vandra bort vrålar hon ”Hey! Look at me!” med värre growl än om hon vore en black metal-sångare.

Men otäckast är förstås hennes bedömningar av fallen. Ingenting går efter lagboken, hur dumma lagar som än finns. Allt går efter hennes tokiga, föråldrade moral. Bara för att hennes egna fem barn och hennes tjugotals barnbarn varit värstingar, har hon dragit slutsatsen att alla ungdomar är det och att man därför klokast borde låsa in dem på deras rum och aldrig lita på dem för en sekund, för då kommer de bara knarka, supa och stjäla bilar (och ännu värra, göra såna där fruktansvärda snuskiga saker.).

En karl som stämt sin fd. flickvän för att hon stulit hans pistol viftade hon bara undan och sa hånleende: ”Get a lawyer and you get your gun”, som om det inte var hennes sak som domare att bry sig om.

En kvinna som stämt en karl för att han lagt ut bilder av henne på nätet utan tillstånd glodde hon bara på och berättade för henne hur korkad hon var som sänt bilderna till en främling över internet, och sa att man får inte betalt för att vara korkad.

Nog för att hon gjort en korkad sak, men hur korkad hon än var så är bilder copyrightskyddade ändå. Bara för att hon skickar dem över internet till någon för att han ska titta på dem ger det honom inte laglig rätt att lägga upp dem på nätet.

Inte i USA.

Men däremot i Judge Judys enfald.

Det är dags att den där kärringen plockas in på hemmet nu. Som domare är hon farlig kanske inte för sig själv, men för andra.

Annonser
Det här inlägget postades i Dumburken och annan media och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s