MacGyver med vapen i hand

Angus MacGyver- mannen som är bäst på allt! Endast med sin schweiziska armékniv och ett tuggummi kan han laga en söndrig bil eller tillverka en bomb, eller desarmera en bomb och göra sönder en bil, eller varför inte göra något helt annat.

Trots sin hockeyfrilla är MacGyver coolast av alla. Nästan. Utöver hockeyfrillan har han ytterligare en töntighet. En riktigt töntig töntighet, alltså. Det är nästan så att han är lite som Bamse vad gäller den grejen.

Det handlar förstås om vapen. Både Bamse och MacGyver hatar dem. Bamse brukar sabotera dem, medan MacGyver använder vapnen till att ställa till med oväsen så han kan förvilla folk länge nog för att kunna slå dem på käften utan att behöva skjuta dem. MacGyver skjuter aldrig.

Det där känns förstås lite trist för oss som gillar vapen och pang-pang- den coolaste hjälten säger ”nej!” till vapen.

Fast det där var på 80-talet. Nu har MacGyver blivit militär och reser omkring på olika planeter och skjuter kallt ihjäl sina fiender, som en riktig man ska göra.

Ja, jag vet. MacGyver och Stargate SG-1 är olika TV-serier och det är inte meningen att Överste Jack O´Neill ska vara samma person som MacGyver även om det är samma skådis.

Men allvarligt talat. Visst är han det ändå? Det kan väl inte finnas någon som såg MacGyver på 80-talet som inte vet att det är han även i Stargate? Och hur som helst känns det skönt. Nu är det som det ska vara. MacGyver har blivit en riktig karl.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s