Meningslös pysselsättning

Jag läste en politisk blogg igår, där någon slog sig för bröstet och skröt över att ”jobben rasar in”. Det mest intressanta att läsa om i artikeln var politikerns åsikt att under socialdemokraternas tid så var folk tvungna att ägna sig åt ”meningslös pysselsättning” såsom att gå kurser i att skriva en så kallad CV, vilket i sin tur gjorde att den riktiga statistiken om arbetslöshet inte stämde. Och detta håller jag sannerligen med om.

Vad jag inte anser är att den meningslösa pysselsättningen på något sätt ska ha försvunnit nu genom den nya regeringen. Tvärtom.

Och varför? Jo: Nu ska det bli en så kallad bortre gräns för arbetslöshet. Men därute i den riktiga världen, utanför politikernas eget varma krypin, där är det inte alls säkert att man någonsin blir anställd. Till exempel om man är en outbildad 57-åring. Varför skulle någon vilja anställa en då, när det finns unga, starka, friska och utbildade figurer att anställa?

Och vad händer då? Jo, man får ju inte vara arbetslös. Alltså får man istället sitta på arbetsförmedlingen och ägna sig åt meningslös pysselsättning under de år man har kvar.

Historien upprepar sig, men politikerna lär sig inte. De skryter över hur bra de är, fast vad de inte tänker på är att det egentligen inte är de själva som är bra, det är andra politiker som är sämre.

Det är vad dumokratin går ut på: Att peka finger. Självaste Mona Sahlin gnäller över att moderater anställer svart arbetskraft. Hur är det med att kasta sten i glashus?

Kanske vi borde ha en övre åldersgräns på trettio år för politiker? På det viset skulle man inte hinna ställa till med alltför mycket innan man blev tvungen att skaffa sig ett riktigt, ärligt jobb… Eller ägna sig åt pysselsättning.

Och visste politikerna att det senare alternativet fanns som en risk i framtiden, kan vi räkna med att det där tramset raskt skulle försvinna.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s