Rakhyvlar, strumpor och kalsonger

Det finns ett företag som brukar ringa mig ibland. Det är djävligt jobbigt när företag ska ringa och tjata, speciellt när man ligger och sover. Men just detta företaget är inte så illa. Försäljarna ringer och frågar om jag vill ta emot deras produkter gratis. Oftast när man får sådana frågor, visar det sig ju snabbt att det egentligen inte alls är gratis. Man ska ”bara” betala frakten, som alltid brukar innebära 39:50.

När jag får sådana frågor säger jag att jag inte är intresserad. Gratis är gratis och 39:50 är något annat. Ska jag köpa strumpor, rakhyvlar eller kalsonger avgör jag det själv och vill inte vara med i nån ”klubb” som skickar hem det till mig. Fast som sagt, detta företaget är inte så illa. De skickar sina grejer gratis. Ibland tjafsar de lite om att de vill ha 39:50, men då är det bara att säga att jag inte är intresserad, så ångrar de sig.

På detta sättet har jag fått massor med rakhyvlar och strumpor i år. Idag fick jag även ett par kalsonger (sköna, men fula som fan). När jag fått en gratisprodukt, mailar jag företaget och meddelar att jag ”begär utträde”. Det innebär att de inte skickar hit nåt skräp som jag måste betala för.

Men de verkar inte begripa att jag inte fastnar. De fortsätter att kontakta mig igen och frågar om jag vill ha något gratis. Konstigt att de inte gått i konkurs än, det är ju inte gratis att skicka saker gratis (även om det knappast kostar 39:50, vilket jag iofs. ändå inte betalar).

Jag undrar lite varför de överhuvudtaget tror att jag ska köpa något av dem. Rakhyvlarna fungerar ju ändå bra några gånger och en bunt strumpor går ju faktiskt att använda ganska länge innan man slänger dem, såvida man tvättar dem ibland. Samma sak med ett par fula kalsonger. Så om jag hela tiden får dessa produkter gratis, varför ska jag då köpa något? Vilket jag iofs. ändå inte hade gjort, inte av dem, men ändå…

Hur som helst, sensmoralen är: gratis är gott.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s