Second Lowlife

Jag är inte säker på när den idiotiska idén kom upp, men jag skulle gissa att det är någon onlinespelsnörd som har lobbat för det ganska länge. Hur som helst vill jag minnas att det var utrikesminister Carl Bildt som förra hösten invigde en ”svensk ambassad”- inte i verkligheten, utan i onlinedataspelet Second Life.

Sen dess har det lagts statliga pengar på att ”skapa ett Second Sweden” i Second Life. Känner man inte till Second Life, så är det ett onlinespel som bland annat är känt för ett tyskt åtal för barnporr.

Visserligen var ingen av de delaktiga barn- men en av dem spelade barn. Kan det bli mer surreallistiskt?

O ja. För Johan Hedberg från Second Sweden (sannolikt en av tomtarna som fått regeringen att gå med på det här tramset) hävdar bestämt att Second Life inte alls är något spel.

Man går visserligen online och flyger omkring med sin digitalt skapade avatar (gubben i dataspelet) och gör lite vad man känner för (låter som World Of Warcraft), som man också betalar för naturligtvis.

Det är ju det dataspelsbranschen går ut på! Att tjäna pengar!

Hur som helst är Second Life inte något spel utan ett 3D-community, anser Johan Hedberg.

Ser man på. Isåfall är inte poker heller ett spel, utan ett kort-community. Djävlar vilka tomtegubbar det finns. Jag brukar alltid skratta när någon påstår att somliga är så djupt inne i spelandet att de inte ser skillnad på spel och verklighet, men uppenbarligen finns den sorten också.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s