Sverige- under tyranni

Ja, är vårt land demokratiskt? Vad är demokrati egentligen? Det kan man debattera om. Är kungavälde demokratiskt? Kan kungavälde vara demokratiskt? Min åsikt är, att kungavälde gott och väl kan vara såväl demokratiskt som liberalt, men att det vi har här i landet är varken eller.

Här i Sverige har vi snarare ett brott mot något av de där FN-påhitten med mänskliga rättigheter och allt vad det är. Alla ska ju faktiskt ha rätt, och möjlighet, att arbeta med vad de vill. Så om jag vill vara kung borde det vara upp till mig och ingen annan. Alla ska också ha rätt att tro (eller inte tro) på vilken gud eller sånt som helst. Då ska det inte finnas någon löjlig lag som säger att kungen måste ha en viss speciell religion. Det är ju fan diskriminering.

Och sen värst av allt: Det där med att kungen inte åker in på kåken om han plockar med sig elefantbössan och går ut på stan och pangar ner någon, det är ju praktiskt för honom, men det är orättvist, det håller väl ändå de flesta med om?

Ja, Svenska Dam och Hänt i Veckan-läsarna brukar ju försöka argumentera för kungahuset genom att säga att det skulle vara så mycket dyrare om vi hade en president, och att kungen gör stor PR för vårt land och för Volvo och alla möjliga andra bolag när han åker omkring och jagar utomlands.

Men guess what? Vi behöver ingen president. Och vi behöver inte hugga huvudet av kungen heller. Tanterna kan behålla Knugen af Örebro om de vill, och det går ändå att göra hela rabaldret modernt, demokratiskt och liberalt. Välkommen in i 2000-talet.

Såhär går det till: Redan för flera år sedan bestämde sig Gubbarna och Kärringarna som har makten i landet, för att vi skulle skilja kyrkan ifrån staten. Bra beslut tycker jag! Även om de inte riktigt har fixat det än- det finns ju fortfarande en del hokus pokus med begravningar, bröllop och annat blaj.

Men hur som helst! Nu är det verkligen dags att skilja kungahuset också ifrån staten. Låt varenda djävel som så önskar utnämna sig till kung (eller drottning, eller nåt annat festligt). Personligen tycker jag att såna där titlar och medaljer och grejer är roliga, men innerst inne så vet jag ju att det bara är lek. Men det är väl upp till var och en att leka?

Om alla som så önskar har rätt att starta sina egna kungahus (som en religion, eller ett företag), kan också alla andra som hellre vill vara undersåtar vara det till den kung de själva föredrar bäst. På det viset kan ju Knugen af Örebro fortsätta att göra PR för Volvo, om nu Volvo vill sponsra honom. Alla som vill sponsra någon kung kan välja den de föredrar bäst och sedan betala skatt av liv och lust.

På det viset blir det också troligare att olika rojala lojala personer blir adlade eller medaljeras på olika sätt och vis, och det förtjänar man väl om man betalar för det? Se- plötsligt har landet massor av kungar, men kungar av valfrihet och demokrati, och borta är tyrannin och monopolet.

Personligen föredrar jag att vara kung framför att vara undersåte. Kung Blot-Sven II, Kung Sven Skallaklyfwaren, Kung Sven Den Skoningslöse Och Gode.

Fast nu har ju tyvärr inte staten skiljt sig ifrån kungahuset ännu, så genom att utnämna mig till Konung bryter jag säkert emot flera lagar. Men det gör inget. Det är sånt man får räkna med när man är hjälte. Det var ju även så de frireligiösa snubbarna gjorde på 1800-talet. Lever man i en diktatur så får man räkna med att vissa lagar måste brytas när man kämpar för godheten.

Pax Vobiscum.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s