Tjock, fet, ful, äcklig och dum

För ett antal år sen hade vi Svullo. Man kunde se på dumburken hur han satt och proppade i sig öl, tårta, ja all möjlig gegga. Han kletade in händerna, ansiktet och grisade ner allt.

Men det var ju bara komedi. Liknande komik har jag sett med Eddie Medusa, där han trycker in massor av snus i hela käften tills han slutligen spyr. Det påminner om japansk porr, men det tror jag inte jag ska skriva om.

Nu är ju såväl Svullo som Eddie Medusa döda, men de lämnade tydligen ett tomrum i äckel-komiken. Den är något stort. Rentav överviktig, om man så säger.

Numera har det gått vidare från att clowner ska kasta tårtor och slabba ner, till att man ska sitta framför dumburken och äcklas av sanningen. ”Du är vad du äter!” En självgod kärring ställer upp ett helt bord fullt med falukorv och pekar dömande. ”Såhär mycket korv äter ni på ett år!”

Tjockisarna ser ångerfulla ut, men i nästa filmklipp ser vi dem iallafall trycka in en kletig hamburgare full med majonäs i munnen och ännu värre, dricka en extra stor läsk som inte ens är light! De ber ju fan om det! De förtjänar att hånas och förtryckas innan de dör av en hjärtattack och får diabetes.

Eller hur? De är allihop som Homer Simpson. Doh! Han är vad han äter, han också.

Men hur är det med alla präktiga, sinnesslöa cenobiter med dessa TV-program som favorithobby? De äter förstås bara eko-vego-mat och arbetar hårt 16 timmar om dagen i skogen, för att leva sunt och vara starka och friska?

Eller njuter de bara av lite äckelsadism ibland?

Du är inte bara vad du äter. Du är även vad du väljer att se på dumburken.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s