Trasiga familjer

Överallt finns de, ensamma mammor och en och annan ensam pappa. Fast egentligen inte så väldigt ensamma, för de har ju sina barn, barn som kommit till världen under stormiga förhållanden utan att föräldrarna tänkt efter ordentligt. Vissa av dessa barnen har inte ens någon kontakt med den ena föräldern (nästan alltid pappan).

Så går åren och föräldrarna kanske inte är så ensamma som man skulle tro. Det kan man förstå, det är inte roligt att vara ensam. Undertiden växer barnen upp, och vänjer sig vid att olika plastföräldrar kommer och går och att de riktiga föräldrarna hatar varandra.

Jag skulle vilja jämföra den uppväxten med barn som får smisk när de växer upp. De brukar ofta själva smiska sina ungar. Likadant i Ensamma Mam-hället, människor som växer upp i trasiga familjer har en tendens att själva få barn men aldrig någon ordentlig partner.

Kan det alltså vara så enkelt att de trasiga barnen förlorat en viktig del av sin uppfostran och att de på grund av detta växer upp med en mental skada?

Någonting är det, och värre och värre blir det.

De trasiga familjerna är en ond spiral som skapar fler och fler trasiga familjer och nu är det norm snarare än undantag att växa upp i en trasig familj.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s