Varför barn?

Genom dagens råa, kalla samhällsklimat där alltfler människor sitter ensamna med en klump i bröstet, eskalerar skiljsmässor och dumpningar.

”Talk to dah hand.” ”Vi måste prata om en sak…” ”Vi kan väl fortsätta vara vänner?”

Det är inte längre Politiskt Korrekt att leva i familjeförhållanden. Vad som är Politiskt Korrekt är att göra karriär, på ett eller annat sätt. Det kan vara på arbetsmarknaden, men det kan även vara olika varianter av flumkarriärer, exempelvis som att man livet ut håller sig kvar inom studierna och aldrig kommer in i den riktiga världen där man måste göra ansvar för sina handlingar.

Men kvar i detta finns ändå i de flesta en instinkt, en drift att föra vidare sina gener. Den driften är till och med Politiskt Korrekt, trots att den i dagens samhälle inte längre är att betrakta som vettig.

Vi har en global överbefolkning och mänskligheten är destruktiv. Nog vore det mer praktiskt att låta fler som vill flytta till Sverige göra det? Många som skulle kunna komma hit i arbetsför ålder, redan utbildade och därmed klara att nästan omedelbart bli så kallade ”nyttiga samhällsmedborgare” får inte lov att komma hit, samtidigt lägger samhället hur mycket pengar som helst på att de människor som redan bor här ska föra sina gener vidare.

Föda barn alltså. Barn som sedan ska tas omhand åtminstone till i slutet på tonåren, ofta mycket längre än så. Är det logiskt?

Är det logiskt att skattepengar läggs på barnbidrag och dagis och en massa såna där saker för att säkra kommande generationer, när mänskligheten är överbefolkad och vi har möjlighet att när som helst få fler människor i landet än vad som får plats?

Naturligtvis är det inte logiskt. Det är inte heller logiskt att äta godis och chips och pizzor, men det är även det en sak vi har svårt att hålla oss från. Våra instinkter säger oss att godis är nyttigare än frukt för att godiset är ännu färggladare. Våra instinkter säger oss att vi ska proppa i oss så mycket socker och fett vi har möjlighet till, så vi kan leva på det under svälten.

Fast samhället snabbt förändras befinner vi som lever i det oss kvar i våra förfäders tillstånd. Evolutionen går ofta ganska långsamt, och det har inte gått så många generationer för människorna på 10000 år. Därför agerar vi som under den så kallade jägarstenåldern, fast vi idag lever helt annorlunda.

Med det i åtanke är det lättare att förstå saker som ”den tickande klockan” som ger människor en så stark önskan att bli föräldrar. Vad som är svårare för mig att förstå är att så många människor inte längre anser sig ha behov av att leva tillsammans i förhållanden. Även det var ju viktigt för 10000 år sedan.

Kanske kan det bero på att det innersta målet är att föra sina egna gener vidare?

Meningen med livet är alltså inte att vara lycklig eller att rädda mänskligheten, eller att rädda något så onödigt och löjligt som självaste möjligheten att kunna leva.

Meningen med livet är, och har alltid varit, att föra sina egna gener vidare. Nu är det inte längre viktigt att leva i familj för att klara sig här i landet, då kan man istället byta ut den typen av onödigheter till att supa, se på TV och äta chips. Så länge man för sina gener vidare protesterar inte de naturliga spärrarna i kroppen. Tvärtom säger ju instinkterna att chips är bra för oss. Varför instinkterna inte tycker det är bra med två föräldrar för ett barn vet jag inte, men så länge det finns tillgång till chips lider barnen väl ingen nöd, kanske instinkterna anser.

Där har vi alltså svaret på varför så många föräldrar är oansvariga och skaffar sig barn efter barn trots att deras förhållanden är dömda: Det är instinkterna som säger hur de ska handla. Således lever vi människor efter instinkter precis som alla andra djur.

Det är naturligtvis olyckligt för alla barn som måste växa upp i instabila förhållanden, men de nöjer sig när de själva blivit vuxna nog att föra generna vidare.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s