Värnplikten- ett lumpet slaveri ur det förflutna

Det är många som tror att män fick så kallad ”rösträtt” före kvinnor här i Sverige, men det är inte riktigt sant. Däremot fick personer som gjorde ”värnplikten” ”rösträtt” före andra. Det ligger någon sorts rättvisa i det tycker jag. ”Ett gevär, en röst,” sa man på den tiden.

Problemet låg förstås i att de flesta män tvingades göra ”värnplikten” varesig de ville eller inte- medan kvinnorna inte fick– varesig de ville eller ej. Så var det på den tiden. Sen efter ett bra tag så fick kvinnor bli officerare om de ville- fast män däremot blev bara officerare om de ansågs vara av det rätta virket. Lite orättvist.

På den tiden fick inte kvinnor bli vanlig töntig så kallad kanonmat, fast det får de numera. Det är bra. Och de flesta karlar behöver inte heller göra ”värnplikten” längre. Det är bra, det också. Vad som inte är bra, är att män fortfarande är tvingade till ”mönstring”. Det är inte kvinnor.

Jag läste nyligen att färre kvinnor än män är intresserade av allmän ”värnplikt” för båda könen. Det är väl inte så underligt egentligen? Jag läste också att de som är med i fucket är betydligt mindre intresserade av frivillig militär grundutbildning än övriga offentligt anställda. Det verkar inte så konstigt, för fucket är överhuvudtaget sällan intresserat av något frivilligt.

Morderaterna är inte heller speciellt intresserade av frivillighet i detta fallet, vilket verkar lite mysko. Borde inte morderaterna tycka tvärtom mot vad fucket gör? Det finns inga ordentliga liberaler här i landet, vilket är ett stort problem.

Somliga miljöpartister är ganska liberala, men än sen när de klänger ihop sig med kommunister och sociopater? Och somliga aliens är också hyfsat liberala, men det hjälper ju inte heller där de klänger ihop sig med morderater och religiösa.

Fast för att återgå till ”värnplikten”. I åldersgruppen 15-29 år är det väldigt, väldigt många fler som vill ha frivillig ”värnplikt” än i åldersgruppen 65 år och uppåt. Konstigt va?

Jag tycker därför att vi gör om det hela till följande: 65-åriga kvinnor som är morderater och medlemmar inom fucket ska göra lumpen. Det verkar ju ändå som om de är mest intresserade av det.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s