Dåliga ordvitsar

Det är vanligt förekommande, även bland människor som friskt använder ordvitsar, att kalla den typen av humor för ”dålig”. Nu ska vi inte se alltför bittert på dessa personer och kalla dem ”förrädare”, det är trots allt veka människor som i hela sitt liv blivit pikade och tilltryckta för hur de skämtar. Svaga individer som trots denna mobbing och utfrysning ur samhället ändå inte kan låta bli att om och om igen lägga fram de självklara fyndigheter de ofta uppmärksammar.

För inte fan är ordvitsar dåliga. De visar på uppmärksamhet och språkbegåvning- två saker som är ganska sällsynta i det sovande folket, den medströmmande, dumma fårflocken, de som bara säger ja och amen och aldrig kritiserar eller tänker. Kort sagt: De flesta.

Egentligen är ingen humor sämre än någon annan. Alla typer av skämt handlar ju om rolighet, och så länge det finns någon som har roligt, är det en humor lika bra som någon annan. Men medan pruttkomik mest insinuerar om en dålig mage finns det annan humor som verkligen visar att skämtaren är intelligent.

Stå upp för ordvitsandet. Var stolt! Kom ut ur skamvrån.

Appropå skam förresten: Jag tänker på det där med att äta fisk i dagens samhälle. Industrifisket är ju rena plundringen, och därför borde också trålad fisk kallas lootfisk.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s