Ex in dah city

Det är konstigt med samhällsmoralen nuförtiden. Det är olagligt att kalla någon för hora, men det är inte olagligt att vara hora, så vad är egentligen problemet?

Men låt oss kika lite närmare på det där, för det allra konstigaste är att de flesta inte ens vet vad horeri är för något. De flesta tror att en hora är en som säljer sex. Så är det inte. Horeri är äktenskapsbrott. Har man sex med någon man inte är gift med, då horar man. Därmed kan vi snabbt konstatera att de flesta här i Sverige sannolikt gjort det.

Men konstigare blir det: Enligt dagens moral är det helt okej att byta partner lika lätt som man byter strumpor. Det ser jag som sorgset. Inte för att jag bryr mig det minsta om ifall folk är ”lättfotade” när de är singel, eller för den delen dumpar partners som är elaka och slår dem eller nåt sånt, men det är en annan sak med att inte betrakta riktiga förhållanden seriöst.

Vad är det egentligen för vits med att ha ett förhållande överhuvudtaget om man ändå inte satsar på det så gott man kan? Och det är därför jag ser den moderna moralen som smutsig, äcklig och sorglig. Det har ingenting att göra med ”moralpanik” eller religion eller något sådant, utan helt enkelt att jag tycker det är tragiskt att människor inte kan vara lika lojala och romantiska som svanar och duvor och hålla ihop i ett riktigt förhållande, utan bara fördärva allting hela tiden.

Jag vet att det är skadligt för barnen i alla dessa trasiga familjer, men självklart är det skadligt även för de vuxna. Folk ser det som någon sorts ”frihet” att dumpa sina ”ex” hit och dit. Det gör inte jag. Jag skulle istället se det som en trygghet med mer hållfasta förhållanden som inte trasades sönder om och om igen.

Och som sagt, detta har inte med min moral kring sex att göra. Vill man inte ha ett riktigt förhållande är det en helt annan sak tycker jag. Hur som helst, dagens moderna förhållande är samma som i TV-serien ”Sex in the City”.

Om man sett den vet man hur ytlig den är.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s