Kungahuset som offer

Häromdagen hittade jag en hejdlöst roligt skriven bloggartikel om dumburkens rapportering angående ”året med Kungafamiljen”, där det insinueras att denna familj tydligt uppvisar sig själva som ”inavlade Simpsons” i detta viktiga tidsdokument.

Som alltid när någon törs säga att Kejsaren är naken började genast massor av människor, trots att de berömde artikeln, påstå att den var elak. I kommentarerna drogs även TV4:s Hey Baberiba upp och tjafsades om. Så elakt att våga gnälla på Knugen för att han inte vet vad han ska säga eller på Silvia för att hon inte kan prata svenska.

Elakt? Så fan heller!

Vi lever i en fucking djävla diktatur och det är elakt att häckla dem som sitter på topp och parasiterar?

Det var likadant när Knugen tårtades. Det ansågs elakt. Hade det inte varit elakare att hugga huvudet av honom, som väl de flesta anständiga republiker gjort med sina monarker de dagar de tagit ut soporna?

Saken är ju klar: Så länge vi tillåter det kommer Knugen Inc. att fortsätta leva lyxliv på oss. Det enda vi kan göra är att sluta tillåta det, eller också fortsätta vara brunnäsor.

Det tas alltid upp att Knugen minsann inte har något val eftersom han blivit född till kung. Vilken djävla idioti. Isåfall har inte pedofiler heller något val. Men tänker man lite vet man ju att pedofiler kan välja att leva utan sex, och likadant kan Knugen välja att leva utan att vara kung.

Visst köper jag att varken Knugen eller hans kids valt att födas som kungafamiljemedlemmar. Hade barnen fortfarande varit barn skulle de heller inte kunnat välja om de ville fortsätta vara det. Jag går gärna fritt vidare och håller med om att Knugen och barnen på sätt och vis är offer.

Men är det en anledning att låta dem fortsätta? Ska man låta en förälder slå sina barn för att den föräldern själv lidit av barnmisshandel under sin uppväxt? Hell no!

Naturligtvis har de rätt till gratis psykologisk omvårdnad av staten ifall de tagit skador. Jag kan rentav sträcka mig till att de har rätt till skadestånd (fast ett normalt skadestånd från staten blir man väl inte fet på, och naturligtvis ska deras skadestånd inte vara onormala). Längre än så är jag inte med i den kungliga offermentaliteten.

Vill de inte vara offer ska de packa väskorna.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s