Aliens vs. Predator- Sweden Style

Jag har just suttit och tittat på en politisk debatt i Sveriges Riksdag, och jag kan bara säga att jag häpnar. Vi har en alliansregering i landet och tydligen en rovdjursopinion. För här är det inte viktigt vad som sker i landet, det viktiga är vilka som vinner kriget om politiken.

Då är politiken i sig mindre viktig, det viktiga är att hacka rätt på sina motståndare. Statsminister Fredrik Reinfeldt vinner poäng på att anklaga Lars Ohly för att vara en gammal kommunist som har en annan Marx som läromästare än övriga kommunister.

Mona Sahlin berättar att hon vill tillförskansa sig rätten till konflikter. Ingen fara Mona Sahlin, en kvinna som du kommer alltid att skapa konflikter. Ett litet citat från Mona Sahlin ur den här debatten:

”Moderaterna är Socialdemokraternas fiende, nu och för alltid.”

Ja tjena. Hacka på varandras gamla traditionella block, medan Sverige går under. Nu är det fanimig dags att överge partipolitiken i landet. Det är dags att alla ska få möjlighet att delta i politiken, även vi som inte vill ställa oss bakom varesig borgare eller vänster. Och det är dags för moderater och sossar att erkänna att inga av dem är del av något arbetarparti- båda bara fjäskar efter röster för att sen kunna regera landet ungefär lika dåligt.

Moderaterna kör metoden med piskan- klipp dig och skaffa ett jobb! Det fungerar inte eftersom alla inte kan arbeta. Socialdemokraterna kör metoden med moroten- ”tryggheten”. Stanna hemma och sov så får du bidrag. Inte heller det fungerar, eftersom alla inte kan leva på bidrag. Och därför är det i det långa loppet inte en trygghet utan ungefär samma sak som att sälja ut alla statliga bolag för att håva in lite pengar under en kort tid.

Moderaterna och Socialdemokraterna är så lika varandra, men inga av dem är arbetarpartier. Moderaterna vill tvinga även människor som inte kan till att arbeta- tja, det är väl kanske en typ av arbetarpolitik egentligen- och Socialdemokraterna vill betala mutor i form av bidrag till människor som inte arbetar, så att de därmed ska bli valda.

Suck. Och även om moderaterna och sossarna är grundstommarna i blockpolitiken, som bara leder till politiskt käbbel, väljer ju hela tiden de övriga partierna sida efter tradition. När Centern för några år sedan samarbetade med Socialdemokraterna blev det många giftiga blickar, både från höger och vänster. Och inte fan kunde Miljöpartiet tänka sig att driva opinion tillsammans med borgarna efter förra valet, när Socialdemokraterna hade minoritetsregering. Länge, länge fjäskades det efter att få sitta i regering med sossarna, men Göran Persson visste ju att han hade sitt på det torra- för Miljöpartiet var den traditionella blockpolitiken och fiendskapen mot borgarna viktigare än att faktiskt ha möjlighet att uträtta något.

Nej fy helvete säger jag bara. Vårt land har ett gammalt dammigt politiskt system som det djävlar mig är dags att lämna som en skamlig fläck i historieböckerna nu. Är det orättvist om kvinnor inte får rösta? Vad sägs om orättvisan över att vi människor som varken är sossar, moderater, kommunister, centurioner, folkpartister, religionsdemokrater eller miljöpartister inte har någon politisk möjlighet alls?

Eller jo, förstås. Vi kan ju gå med i nåt difust litet parti som under valåret får sitta i rampljuset en kväll tillsammans med andra difusa partier i ett program i TV 3 med Robban Aschberg. Unika partiet utan politiska åsikter men med stora bröst, det skånska partiet med en jultomte till partiledare, F! som klargjorde tydligt att de vill slita män i stycken och att kvinnor ska bo max en kvart ifrån allt de kan tänkas behöva, Sverigedemokraterna som betraktas som nazister men som egentligen är en romantisering av Moderaterna under 60-talet…

Ja, det finns många kufiska små partier men alla innebär de samma sak: ingenting. De kan ta sig in i kommunpolitiken ibland och röra om i grytan, och en gång vart tionde år tar sig kanske ett nytt parti in i riksdagen. Men än sen? Allt detta innebär är bara mer blockpolitik. Med F! i riksdagen är det gamla kommunister som Gudrun Schyman. Gissa vilka hon skulle motarbeta helst? Och Sverigedemokraterna då… Bah.

Nej, vi behöver göra oss av med alla partier och alla block och sluta betrakta politiken som sidor som kämpar emot varandra. Politik ska inte innebära någon djävla dokusåpa, även om det kan vara underhållande. Riksdagen borde bestå av vanliga medborgare runtom i landet som har lust att driva sina åsikter. Någon regering behöver vi inte överhuvudtaget. Riksdagen skulle kunna drivas som ett årsmöte som är igång året om.

Att göra politiken korrupt genom partier, block och allianser borde vara lika olagligt som all annan kartellverksamhet.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s