Apotekets överdos

Jag läste på en blogg häromdagen att nu ska Apoteket skrotas. Tydligen har den 49:e undersökningen om ifall Apoteket är bra eller inte kommit fram till att det inte är det. Detta trots att Apoteket för andra året i rad stärkt sin position i undersökningsföretaget Synovates ”Corporate Image-mätning”. Allmänhetens kännedom om Apoteket är mycket hög,  tre av fyra är positiva till företaget. Apoteket får även toppbetyg i den årliga rapporten från Svenskt kvalitetsindex. Apoteket har en ökad produktivitet och en fortsatt god tillväxt enligt sin delårsrapport.

Men nu djävlar ska det skrotas ändå. Varför?

Missförstå mig inte. Jag är ingen vän av staten. Men om statliga grejer ska skrotas kan vi väl börja med de som ändå inte gör någon nytta över heladjävlataget?

Kungahuset? SVT? Genusforskningen i Uppsala Universitet?

Som liberal tycker jag det bör vara fritt för alla att själva välja om de vill vara statliga medborgare eller inte. Men jag är fullt medveten om att det är knepigt med sånt i den sämsta av alla världar. Makthavare behöver få känna att det är de som bestämmer, annars blir de ledsna i ögonen.

Men hur som helst så har ju en del statliga grunkogrejer skrotats genom åren, med olika resultat. Sämst hittills tycker jag det blev när posten lades ner. Posten blev inte bättre av att postkontoren försvann och alla de tjänster med dem som kunde köpas därinne. Tvärtom blev allt sämre.

Fast det borde ju vilken bonndräng som helst fattat direkt. Tyvärr är det inte drängar med bonnförnuft som bestämmer här i landet, utan dumhuvuden som är helt uppe i det blå och ofta inte har haft ett ärligt arbete överhuvudtaget. Nu blir man väl inte klokare av att ha ett ärligt yrke än att ha ett oärligt, tvärtom brukar kriminella typer vara ganska listiga. Men makthavare är sällan kriminella med flit, utan mest för att de är för dumma för att fatta att de är det.

Fast detta handlar inte om kriminalitet, utan om Apoteket. Det ska skrotas. Därmed kommer all apoteciell verksamhet att gå mycket smidigare här i Sverige.

Eller nä. Knappast.

Att skrota Apoteket är bara dumt. Dummare än dumt. Rojalistiskt überkorkat.

De miffon som kommit på att Apoteket ska skrotas borde spärras in på mentalsjukhus och bara matas med små roliga piller. De kan ju omöjligen bli dummare än de redan är, men däremot användas till intressant drogforskning.

Tyvärr faller den planen på att utan Apoteket dör all medicinsk service värd namnet. Wait and see.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s