Arbeit Macht Frei

Arbete ger dig frihet. Arbete ger dig trygghet. Arbete gör dig lycklig. Arbete är meningen med livet.

Jotack, det är ingen ny ramsa. Sossarna har prackat den på oss ungefär så länge de funnits- arbete åt alla (utom åt politikerna, den nya adeln)! Och i Nazityskland hävdade man det av nån egendomlig anledning tillochmed för slavarna i koncentrationsläger.

Nu är det den borgerliga alliansen med moderaterna som det nya arbetarpartiet som läser mantrat. Arbete ger frihet. Klipp dig och skaffa ett arbete, din tölp. Annars gör vi det åt dig.

Lita inte på politikerna, de är listiga, lismande myglare och korrupta lurifaxar. Visst ger arbete frihet- men inte fan åt den som arbetar. Friheten ges åt den som slipper arbeta för att andra gör det istället.

Varje samhälle drivs av en lat överklass- om de sen är riddare, kommunistiska partimedlemmar eller bara rika slashasar vars föräldrar äger en massa företag, det kvittar väl lika?

Den där överklassen är ett rovdjur som äter upp det som ”arbetarna” fixar fram. För att inte utnyttjas på detta sättet finns två val: Antingen kan man välja att inte vara en del av samhället överhuvudtaget. Det är svårt, men det går. Det finns i Sverige flera tusen personer som reder sig själva.

Alternativ nummer två är att vara motsatsen till den där lata överklassen: En lika lat underklass. Istället för rovdjur kan man vara parasit. Även då slipper man att arbeta.

Eller så kan man välja att faktiskt arbeta och vara såå lycklig… Tills man blir pensionär och kan sitta och se på Bingolotto resten av livet och känna att man uträttat någonting för sitt land.

”Fråga inte vad ditt land kan göra för dig, blablabla…”

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s