Den ryska maffians inexistens

Några dagar före julens värsta köpehysteri, gick jag och en väninna omkring i stan och kollade litegrann. Jag hade redan mitt, men man kan ju alltid kolla. Speciellt i antikaffärer. Där hittar man mycket roligt.

Vi var inne i Antikhallarna och frågade runtefter nåt kul. På nåt sätt hamnade vi så hos en försäljare som började prata om vad mycket dyrare det är att handla hos Myrornas än i Antikhallarna.

Det påståendet är dock inte helt sant. Visserligen kan man tycka att det kunde vara billigare på Myrornas eftersom de får sitt junk gratis och inte betalar en massa skatt av samma slag som antikhandlarna som sköter kommersiella butiker, men att det skulle vara billigare på Antikhallarna är absurt.

Där fanns till exempel en butik som ville sälja en tallrik till mig för 200 kronor, en tallrik som skulle kosta 45 kronor på Myrornas. Så billigare? Nä.

Fast Antikhallarna är trevliga på sitt sätt, förstås.

Men det om det. Den här kvinnan hade en intressant teori om varför Myrornas är så mycket dyrare än Antikhallarna: Det beror på maffian! Just det.

Nu gjorde min väninna misstaget att fråga ifall kvinnan menade den ryska maffian. Inte bra. Kvinnan visade sig vara ryska och blev genast hemskt upprörd. För det vet ju alla att det inte finns någon rysk maffia.

Det visste iallafall hon, och förklarade det för oss i drygt en halvtimme. Vad det är för nån sorts maffia som styr Myrornas handel med second hand-försäljning, hade hon inget bra svar på, tyckte jag. Men det kan vara att jag inte riktigt begrep mig på vad hon hade för brytning.

Hur som helst ska jag nog handla hos maffian nästa gång…

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s