En tredjedel av svenskarna är talibaner!

Det pågår en marknadsundersökning på internetcommunityt http://www.helgon.se där man tillfrågas ifall det borde vara förbjudet att bära burkha i Sverige. Än så länge anser 33,3 procent av de som svarat att det borde det.

Heil-eluja! Sverige är verkligen en ledstjärna för andra länder mot frihet.

Jag undrar… Vad är det för skillnad på att tvinga någon att bära ett visst klädesplagg och att tvinga någon att inte bära det klädesplagget? Båda delarna innebär ju samma sak: plaggbärartvång.

I länder där burkha är en del av den kulturella normen kan man straffas om man inte bär burkha. Vi ser detta som ett brott mot ”de mänskliga rättigheterna”. Nu vill alltså en tredjedel av svenskarna göra samma sak, nämligen straffa människor som inte vill delta i den svenska samhällsnormen och bära kläder som anses rätt här.

Vad i helvete? Hur tänker folk?

Som tur är så kanske inte tomtarna på Helgon bör anses normativa med övriga svenskar. Helgon påstår sig självt vara ett ”alternativt” community, något jag alltid har hånlett åt- det är ett svenskt community med 161365 medlemmar. Över en procent av svenskarna är alltså sannolikt medlemmar. Det borde duga rent vetenskapligt till marknadsundersökningar.

Och även om Helgon låtsas vara ett oerhört speciellt och alternativt community med bara personer inom vissa alternativa livsstilar, så är det trams. Den primära målgruppen är mellan 16-40 år och som musik och klädstilar räknas upp ”synth, goth, hårdrock, punk och närliggande stilar”. Med andra ord, medlemskraven är inte hårda, alla är välkomna och spektrat är synnerligen brett.

Men ändå undrar jag om det inte är så att när folk loggat in på Helgon så stänger de av en del av hjärnan?

Tänk om frågan istället hade varit: ”Borde svarta skinnrockar förbjudas i Sverige?”

Troligen hade somliga veganer svarat ja, men de flesta på Helgon hade nog insett att förbudet vore absurt. Men burkha? Nej, där är det en annan sak. Konstigt, burkha är ju mycket mer alternativt än svarta skinnrockar…

Nej fy helvete. Det är såhär fascism blir till- den stora massan är helt enkelt för korkad. En ledare blir till för att en ledare behövs. Problemet är att det är fårskocken själv som väljer ut sin ledare, och eftersom fåren ju, eftersom de behöver en ledare, visat att de är för korkade för att göra smarta val, vet vi ju redan att det nu rent logiskt kommer att ske ett korkat beslut…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s