Nu luktar det fisk

Ibland har jag turen att få ge mig ut på sjön och fiska lite, med vännerna i Dalsland. På detta sättet har det hamnat en del bamsefiskar i frysen. Nu kan jag dessvärre inte skryta med att själv ha håvat in monstergäddorna som jag sitter och ruvar på, men jag brukar få lite extrafisk med mig hem som presenter.

Men somliga av de där fiskarna är så stora att de kan förväxlas med boaormar, så de är inget för en ensamboende att tina upp. Därför brukar jag istället äta middag då och då ihop med släkt och vänner.

Senast jag plockade ut en gädda ur frysen var strax före jul, och med fisken inslagen i en bunt plastpåsar så den inte skulle droppa blod, begav jag mig sedan iväg på gemensam middagslagning. Väl där visade det sig att gäddan var tre gånger större än jag trott, men det är en annan sak. Hur som helst satte jag igång och flå monstret.

Man måste flå en gädda om man vill vara säker på att den inte ska smaka träsk. Det är hemligheten. Flår man den är gäddan en delikatess. Och den har vackert skinn också. Egentligen borde man karva det. Det blir en hel del av en så stor fisk. Fast det hade jag inte ork till den här gången.

Jag bestämde mig istället för att låta skinnet och benen och annat man plockar bort hamna i husets kompost. Men det fick jag inte…

Det visade sig att fiskrens åker i soporna i huset ifråga, inte i komposten. Komposten luktar nämligen illa om det hamnar fisk i den.

Men dah. Brukar inte kompost lukta illa? Och vad gör det? Vitsen med kompost är väl ändå inte att den ska lukta gott, utan att somliga saker, till exempel fiskrens, ska ligga och ruttna och ätas av maskar osv. och förvandlas till nyttig jord att använda i trädgården?

Jaja. Var och en sköter sin kompost som den själv vill, men det är jag som har rätt…

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s