Service

För drygt 10 år sedan, var det några bonkade bankchefer som fick en lysande idé om hur de skulle få stopp på rånen i sina banker: Det skulle inte längre finnas några pengar i bankerna. Men superbra, alltså. Hoppas att de gick bankrutt. Vad fan är banker till för egentligen, va?

Men det är inte enbart banker som skär av på ordentlig service till sina kunder för att någon idiot med hjärnan utrinnande genom näsan fått för sig att han sett en lösning.

Nu har vi till exempel Västtrafik. Eller Västtragik som de kallas av vissa här i Göteborg, just på grund av saknad av service. Vad det handlar om nu är att man inte längre kan köpa biljetter av spårvagnsföraren.

Föraren i de nyaste vagnarna kommer man överhuvudtaget inte åt, för han eller hon sitter i ett eget litet mysigt rum, helt med ryggen åt patrasket i spårvagnen. I gamla vagnar kan man åtminstone knacka på och tvinga sig till ett snack.

Detta påminner lite grann om att åka tåg, för inte fan snackar man med lokföraren! Men på tåget lufsar det omkring konduktörer och tågvärdar och allt vad de heter. De är inte billiga att köpa biljetter av, men det går. De snackar och är förhoppningsvis artiga.

På spårvagnen har det istället bultats upp nån djävla automat som det är meningen att slödder och pack som varit för dumma för att köpa biljetter i förväg, ska köpa sig biljetter av mynt.

Jajjamen. För mynt är ju något som alla lufsar omkring med i stora ICA-kassor…

Inte nog med att man behöver mynt till den här servicebefriade handeln, men det är också ganska knepigt att köpa något ur automaterna. Man behöver en magisterexamen i byråkrati och en doktorsavhandling i dumokrati, minst. Det är inte direkt som att ta ut pengar ur en bankomat.

Men än sen då! Det sägs att spårvagnarna rör sig fortare nu. Tacka fan för det!

Jag tycker man ska svetsa igen dörrarna, så spårvagnarna kan köra helt utan slödder och pack och kunder och allt vad de kallas. På det viset skulle spårvagnarna kunna röra sig ännu snabbare.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s