Apslottet

Vad gör man inte för sina gäster egentligen? När inomhusdjurparken Universeum byggdes för många millioner kronor här i det goa glada Göteborg, rev man två K-märkta hus på köpet. För det tilldelades Universeum ”Årets Grävskopa”, och jag bestämde mig för att aldrig någonsin gå dit.

Men så var det ju besök från Skåne förra veckan, och när en besökare gärna vill kika in på stadens olika platser så får man ju lägga principerna åt sidan ibland. Nu är jag väl iofs. emot själva grejen med att hålla djur i fångenskap ifall man inte tänker äta upp dem eller nåt annat praktiskt, men jag måste erkänna att det är spännande att smyga omkring där och kolla på hajar och ormar och torskar och sjöstjärnor och allt vad de har.

Men herredjävlar vad de tar gott om pengar i inträde, runt 150 bagare, men visst, det kan jag tänka mig att det behövs för att hålla en massa djur i fångenskap och för att sköta ett bautastort nybygge. Även om de säkerligen får en hel del skattepengar…

Men de beter sig lite fult, tycker jag. Grejen är nämligen den att de har små apor i sin regnskogsavdelning. Dessa apor låser de in klockan 17:00 så man inte längre kan se dem. Det är dock inte då de stänger, och självklart talar de inte om för sena besökare att de tänker låsa in aporna så att man missar att se dem.

Skurkar och skojare!

Alltså betalar man lika mycket även om man inte har möjlighet att se aporna, eftersom dessa är inlåsta. Ska det vara så, va? Ska det vara så?

Buuuu för Universeum!

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s