Att dejta

Jag tänkte skriva lite om USA:s sjuka dejtingkultur. Den är äcklig, dammig, förlegad, old-fashion och bygger på att kvinnor inte har någon sexuallitet, utan ”ställer upp” för att ”behaga mannen” (ungefär som feministerna brukar säga, även om de samtidigt säger tvärtom… Vilken paradox!).

För att beskriva dejtandet använder sig amerikanerna av lösenord från sin löjliga landssport, den där paniskt älskade brännbollen alltså. ”Baseball.”

Grunden för dejting är wine and dine. Mannen ska bjuda kvinnan på restaurang alltså. Här handlar det inte om jämställdhet, men det gör det inte någonstans vad gäller dejting.

Hur som helst, är mannen riktigt artig, trevlig och generös kan han få lov att kyssa kvinnan när han lämnar henne vid dörren som tack för en trevlig kväll. Detta är kvinnans sätt att tacka för maten, man kan kalla det hennes sexuella tjänster, som dock bara delas ut till den man som skött sig väl. Denna kyss kallas ”first base” och innebär att mannen fått något i utbyte för vad han lagt ner av pengar och självbehärskning under kvällen.

Men sådär kan det inte hålla på hur länge som helst, mannen vill ha mer för pengarna och det är därför man kommer in på ”second base” ifall man dejtat regelbundet med varandra. ”Second base” betyder att mannen får lov att klämma på kvinnans bröst utanpå kläderna medan de sitter och kysser varandra, ofta i en bil.

”Third base” kommer man bara till ifall kvinnan verkligen älskar mannen ifråga. Det innebär olika former av sex, aldrig vaginalsex, eftersom preventivmedel är en stor synd. Vad som är speciellt med ”third base” är att det är kvinnan som utför allt jobbet. Därav alla namn som ”handjob”, ”blowjob” och så vidare. Mannen sitter bara och slappar, kanske tar sig en öl eller ser på TV medan kvinnan av kärlek tillfredställer honom. ”Third base” kommer man alltså till ifall man har dejtat i åratal och nästan är gifta, eller ifall kvinnan är en syndig slampa.

”Home base” innebär vaginalsex, och dit kommer man på bröllopsnatten när båda parterna är väl mogna att bli föräldrar, alternativt på tredje dejten ifall man bor i New York, eller i 13-årsåldern om man bor på landet.

Nu ska vi alltså vara väl medvetna om att kvinnan egentligen inte alls är intresserad av sånt här snusk (förutom ”home base” i syfte att bli förälder), utan hon ställer upp för att visa tacksamhet. Det är detta dejtingkulturen bygger på och det är så den har fått sina kodnamn, för liksom baseballspelaren egentligen bara är intresserad av att springa home run omedelbart, är mannen bara intresserad av att få utlopp för sina köttsliga lustar så fort som möjligt, och därför ses varje ”base” som en seger och ett steg framåt mot målet.

Död åt dejtandet- det hör hemma på 50-talet!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s