Delat människovärde

Jag råkade trilla in på en otäck blogg igår. Bloggaren var en sån där dömande typ- en vänsterkonservativ feminist med en massa moral och åsikter om människovärde.

Eftersom det var en man som skrev bloggen var han naturligtvis dessutom extra präktig, eftersom han som manlig feminist var mycket finare än alla vi andra män som inte ”kommit till insikt om sanningen” (visst låter det väldigt religiöst?), och han hade rätt att förtrycka alla kvinnor eftersom det är just det feminismen går ut på: att alla män förtrycker kvinnor, oavsett om de själva är feminister eller ej.

På det sättet har han rätt att förtrycka och se ner på varenda djävel, det blir för honom att både äta kakan och ha den kvar.

De han valde att se ner på den här gången var unga kvinnor som skriver modebloggar.

Dessa korkade små våp är gratis arbetare för klädindustrin, men värre ändå, de är lurade av samhället till att göra allt för att behaga mannen. Jajjamensan. För visst sitter alla män och läser modebloggar med stort intresse? Och visst är det just män som älskar att gå ut och shoppa och anser att det är mycket viktigt att tanten därhemma framför spisen har rätt kläder på sig, i syfte att behaga?

Ja, så är det verkligen.

Den här feministen (Svensson, heter han förresten. Vi kan kalla honom det, men tro inte att jag för den delen pratar om någon annan som också heter Svensson.) hävdade att genom sina försök att till varje pris behaga mannen, var modebloggarna i själva verket sexförsäljare. Han skulle hellre vilja att de var politiska bloggare. Enligt honom själv är nästan alla politiska bloggare män. Det tror jag inte på- faktum är att de flesta politiska bloggar jag trillat in på har varit ungefär som hans egen, men skötta av just unga kvinnor.

En politisk bloggare är Isabella Lund, som fått utmärkelsen Årets Politiska Blogg 2007. Men hon är ingen riktig politisk bloggare, tycker den här Svensson. Hon är nämligen sexförsäljare. Även om hon själv hävdar att hon kämpar för sexförsäljares rättigheter i samhället, anser Svensson att hon i själva verket istället kämpar för att behaga mannen.

Det måste hon ju göra, eftersom hon inte håller sig till de rätta feministiska åsikterna. Alla kvinnor kämpar för att behaga mannen, såvida de inte är rätt sorts feminister. Rätt sorts feminister kämpar för att kvinnor ska både äta kakan och ha den kvar, och för samma sexuella moral som Kristdemokraterna, med undantag för ”HBT-personer”.

Svensson verkar leva på 1800-talet och tro att mannen i gemen sitter på Herrklubbar och röker cigarr och diskuterar politik, medan kvinnan i gemen är förtryckt för att samhället tvingar henne att behaga mannen, något hon inte ens vet om eftersom hon själv är en del av samhället.

Svensson avfärdar alla andra människor som idioter ifall de inte delar hans åsikter. Det gör ofta jag också- men inte utan att först ta reda på vad de faktiskt har att säga. Det är skillnaden på mitt och Svenssons människovärde. Han är en arrogant knöl som bestämt sig för att om en kvinna inte skriver politiska bloggar (och det ska vara rätt politik) eller sköter sig som en ärbar kvinna enligt feministisk moral, då är hennes livsmål att behaga mannen.

Det är allt jag behöver veta för att konstatera att Svensson är en idiot.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s