Förskräpningskassan

En vän till mig som är förtidspensionär fick ett lustigt litet brev ifrån Förskräpningskassan härom dagen. Det handlade om ett ”projekt” som heter Pila.

Syftet med Pila är att ge långtidssjuka stöd att komma tillbaka till arbetslivet, och nu ska Förskräpningskassan utreda ifall min vän behöver ett sådant stöd. Det här är ju något som alliansregeringen har hittat på. Alla ska jobba, sjuka som friska. Det är ungefär som sossarna sa i valreklamen, trots att de inte ingick i alliansen: ”Alla ska med!”

Men vilken korkad idé att ”rehabilitera” någon som faktiskt är för sjuk för att arbeta. Det finns ju gott om friska människor som är arbetslösa. Varför inte låta dem jobba istället för att förnedra sjuklingar?

Min vän var inte den som själv beslutade att han inte borde stå till arbetsmarknadens förfogande. Det var Arbetsförnedringen och Förskräpningskassan som kom fram till det, och det var ganska smart av dem.

Orsaken till att han inte kan arbeta, är att han proppas full av tungt narkotiska preparat av sjukvården. Det handlar alltså om medicin. Som de flesta mediciner hjälper de mot det de ska hjälpa mot, medan de samtidigt bär med sig en djävla massa biverkningar.

Och ja, det är där det innebär att min vän inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande: Biverkningarna är så knepiga att han helt enkelt inte kan jobba.

Alltså: Så länge han käkar dessa mediciner, spelar det ingen djävla roll hur mycket rehabilitering Förskräpningskassan slösar bort på honom, för han kommer inte att kunna komma tillbaka till arbetslivet ändå.

Alla ska med!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s