Patron Persson som Skogsbaron

Det är ju en mycket gammal och kär familjetradition bland sossarna att sätta avdekade sossepolitiker på olika toppjobb. Nån sorts ”arbetar”-variant av svågerpolitik, eller hur man ska uttrycka saken.

Men det är inte sossarna som sparkat Bo Dockered som ordförande i statliga skogsbolaget Sveaskog och istället tillsatt den gamle gynnaren Göran Persson där… Det är högst sannolikt borgerliga alliansregeringen (ja, för vilka fan skulle det annars vara?).

Frågan är… Varför? Om nu sossarna tyckte så illa om Persson att de inte själva ville se till att han kunde få bli boss någonstans (det sägs ju att det blåser kallt för Persson och hans polare nu, med Mona Sahlin på toppen av isberget), då hade det ju ändå inte varit så farligt för honom. Han hade ju inte tvingats till varesig meningslös pysselsättning eller att gå och stämpla eller få socialbidrag. Persson hade inte ens behövt snylta på sin rika hustru, för han hade tjänat mycket gott på sin politikerpension i femton år, och därefter är han väl högst sannolikt över 65 år…

Så varför i helvete vill Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt och de andra gynnarna sänka sig såhär lågt? Tvi Fan säger jag! Låt sossarna hålla sina egna om ryggen, det gör de bra själva.

Med det menar jag inte att regeringen inte borde låtit Persson åka gräddfil på grund av att han är sosse, utan att de inte borde gjort det överhuvudtaget. Reinfeldt har sparkat ministrar för att de inte betalat TV-licens. Är inte sån här smuts värre?

Annonser
Det här inlägget postades i Samhället och Skamhället och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s