Äntligen får tanterna supa till!

Ja, nu har ju Livsmedelsverket beslutat att det kanske inte är så farligt ifall gravida och ammande dricker ett till två glas vin en till två gånger i veckan. Gött mos!

Kärringar förtjänar väl också att få bli lite lulliga nån gång då och då. Det är ju fan könsdiskriminering att bara gubbar ska få festa. Ja, gubbar och så kärringar som inte är gravida då, men hur många såna finns det? Riktiga tanter är gravida jämt.

Kvinnor ska ju stå vid spisen och föda barn, det är deras specialgrej ju. Då förtjänar de allt att få ta sig några rackare också. Det gör säkert ont att ha en sprattlande unge inne i kroppen, då måste man få ta lite alkohol så man inte känner av det.

Och om nåt glas vin är okej, då funkar det ju bra även med en öl eller två. Och med en liten liten grogg såklart, bara en enda. Lite sprit kan väl inte vara värre än två hela stora glas vin, ifall man bara dricker lite granna, ansvarsfullt och så?

Nej men allvarligt talat. Det här är djävligt korkat av Livsmedelsverket.

Oavsett om det är farligt för foster och ammande barn ifall deras mödrar dricker vin eller inte, så lär det knappast vara nyttigt. Så vad är det för vits med att tala om för folk att det är okej att dricka vin även om man är gravid?

Vad blir nästa grej? Tobak? En enda cigg i månaden måste väl vara okej… Och om den inte är det, big deal?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s