Miljöhotet i de öppna landskapen

Minst lika farligt för växthuseffekten som bilarna, är det med alla fisande och rapande kossor. Det sa de igår på Dumburken. Det är i och för sig ingen nyhet, det har vi vetat länge. Fast politikerna tar sällan upp det.

Kanske är det så, att bilar anser de sig kunna fixa till, men inte kossor. Och det går ju inte att ändra på folks sätt att äta… För vi har ju ätit jättemycket kött i årtusenden.

Eller nej, det kanske vi inte har. Men skitsamma.

Det viktigaste är att vi gör det nu.

Vår bästa tid är nu, vem minns den snö som kanske föll i fjol.

Snart kommer det inte falla så mycket mer snö. Det är bra. Mindre dyr snöröjning!

Fast jag kom att tänka på en sak, när jag såg det där programmet. Det verkar inte ha gjorts någon vetenskaplig undersökning om hur mycket människor fiser och rapar. Man kan ju undra varför.

Människor är nog fler än kossor och vi lever sannolikt längre också. Varför är det just kossorna som är så farliga? Sanningen är nog att korna inte är så farliga egentligen. Kossor är heliga djur!

Om vi ska titta lite närmare på människor då. De som har mest gaser i magen är ju helt klart vegetarianerna. Alla vet ju hur man känner sig efter att ha ätit ärtsoppa eller bönor. Därför tycker jag vegetarianer borde betala en särskild miljöskatt. Det vore bra.

Nu kommer förstås Vän Av Ordning med pekfingret i vädret och ska demonstrera. Kor äter baljväxter även de, säger Vän Av Ordning.

Ja, men så mycket bättre då. Genom att slakta korna och äta upp dem genomför ju vi köttätare en miljötjänst. Vi gör slut på deras miljöfarliga leverne.

Egentligen borde vi äta vegetarianer också.

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s