Solidaritet

Idag talades det om solidaritet i nåt debattprogram på Dumburken. Jag orkade inte lyssna på sånt bjäfs, så jag stängde av fort som fan.

Solidaritet är ett sorgligt ord som det gått troll i. Det är ett ord som inte betyder något längre, eftersom socialisterna lagt monopol på det och bestämt att det ska betyda ”lojal vänsteranhängare som står för Traditionella Arbetarintressen, Facket och Den Eviga Bittra Kampen Mot Arbetsgivaren”.

Det är precis som ”patriot”, som Bush-administrationen har lagt monopol på i USA och bestämt att det betyder ”Feg äcklig rövslickare som gör allt der Führer vill utan att tänka själv”. I Sverige är det nazisterna som lagt monopol på det ordet, och bestämt att det betyder ”invandrarfientlig”.

Tråkigt med ord som hamnar under monopol.

Fast just nu gäller det solidaritet! Faktum är ju att ”solidaritet” i själva verket inte har något alls med socialism att göra. En strejkbrytare kan vara exakt lika solidarisk som kommunisten som drog igång strejken, bara inte med samma person. Han kanske istället vill visa solidaritet till sin hygglige arbetsgivare?

Socialdemokrater högt i karriären, som Mona Sahlin, har inget med solidaritet att göra. Varken med sina partikamrater eller med svenska folket eller med någon annan, utom eventuellt sin familj, för den tjänar ju också på att hon äter sig mätt på pengar.

Det är få politiker eller personer från facket som är solidariska med människorna som betalar dem.

Det är inte konstigt- makt korrumperar. Men ska de verkligen få fortsätta försmutsa ett sådant ord?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s