Kortedala Sorg

Hur fan tänker kommunpolitikerna i Göteborg egentligen? Eller bättre uttryckt: Varför i helvete tänker inte kommunpolitikerna i Göteborg egentligen?

För människor som inte bor i Sveriges näst största Cancertumör, är det kanske lämpligt att jag förklarar att vår stad är uppdelad i stadsdelar. Och kanske är det inte kommunpolitikerna i Göteborg som är riktigt djävla pantade, utan folket i Kortedalas stadsdelsnämnd? Vad vet jag? Men jag tycker inte det gör någon skillnad. Det är politikerna som bestämmer!

Nå, vad har de nu hittat på för dumt undrar förstås alla nyfiket…

Det ska jag tala om. De har lagt ner Kortedala Torg. Helt öde och tomt är det där nu.

Bor man i Bergsjön eller Kortedala måste man ta sig ända in till centrum av Göteborg ifall man vill köpa en flaska öl. Det är en bra promenad det. Eller resa. Politikerna kanske tycker att folk reser för lite i Göteborg? Vi har för bra miljö helt enkelt?

Torget bestod förstås inte bara av Systembolaget. Där fanns massor av olika affärer. Där fanns minst en bank, ett apotek, ja allt möjligt som behövs på ett ställe där det bor folk.

Jag vet faktiskt inte om de kommer att ta bort banken och apoteket. Senast jag var där fanns de kvar, öde tillsammans med Hemköp och en zooaffär. Men när allt annat försvinner från torget- hur mycket kunder kommer finnas där då för det som eventuellt finns kvar?

Vad som behövs för Kortedala är inte att Systembolaget, frisörerna och affärerna försvinner. Vad som behövs är en polisstation, en vårdcentral och fler affärer!

Uppenbarligen vill kommunpolitikerna att det här ute i norra Göteborg ska bli lika dött som i Pajala.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s