Sälj regeringen till Frankrike!

Sin vana trogen har nu Borgaralliansen börjat sälja fler statligt ägda bolag. Först ut gick visst Vin & Sprit den här gången, med flaggskeppet Absolut Vodka till Frankrike. Men det är väl skitbra kanske somliga absolutister tycker?

Ut med spriten och låt fransoserna supa ihjäl sig istället för de stackars svenskarna under midsommar!

Men nu är det ju tyvärr inte så det funkar. Svenskarna super nog lika mycket som tidigare även om Vin & Sprit ägs av nån annan än svenska staten- men nu håvar inte längre Sverige in nåt på kollekten. Aj då. Klantigt!

Men det kanske är bra att staten inte ska tjäna in nåt på att folk super ihjäl sig och slår varandra? Varför då, undrar jag isåfall. Om alkohol nu är något som staten inte ska tjäna något på, så förbjud det isåfall? Enkelt fixat.

Eller nej. Ge fan i att lägga sig i folks moral (eller brist på) och tjäna istället in pengar. En riktigt dum grej är att sälja sånt som staten får in pengar på.

Jag tycker inte att det är fel att sälja saker som bara ställer till med skräp.

Regeringen tillexempel kan gott säljas. Det skulle säkert innebära att somliga personer blev arbetslösa och att deras yrken skulle tas upp i Frankrike, men det stör inte mig.

Vi kan gott sälja kungahuset också för den delen.

Men varför sälja Vin & Sprit? Bättre är att behålla själva företaget och sälja vinet och spriten i små flaskor. Det tjänar man mer på. Det begriper fransoserna, men det begriper inte vår regering. Detta trots vad som hände under 90-talet…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s