Svenska samhället- en extremistisk sekt

Jag såg programmet Existens på Dumburken igår. Det handlade om hemundervisning, friskolor, skolplikt och liknande. Programmet fokuserade på den kristna sekten Maranatas skola Pilgrimsskolan.

Byråkraterna var mycket upprörda över att sekten drev en skola fast det minsann var olagligt! Fast var det det? Tja, somliga barn i skolan skulle ha hemundervisning. Hemundervisningen gick alltså till på så sätt att föräldrarna tog med barnen till sin församling och undervisade dem där istället för hemma. Var det nu väldigt upprörande?

Ja, för vissa andra barn hade inte fått lov av kommunen att undervisas hemma och skulle därför undervisas i den kommunala skolan, men trots det undervisades de på samma ställe som de andra barnen i församlingen!

Då kan man fråga sig: Varför fick de inte lov av kommunen att undervisas på samma ställe som de andra? Är detta verkligen ett oerhört upprörande lagbrott?

Byråkraterna berättade argt att sekten ifråga bryter mot lagen och att det är hjärntvätt att barnen bara umgås med barn som tycker som de. Barn ska ju ”lära sig” demokrati i skolan! Inte hålla på och lära sig sånt som deras föräldrar tycker är viktigt.

Väl så, men är det inte på sin plats med lite ödmjukhet? Om vi kollar in det hela ur ett mer globalt perspektiv, är nämligen Maranata mycket normalare än resten av det svenska samhället.

Ja, det låter sjukt, eller hur? Men det är sant. Globalt sett är Sverige en konstig sekt med egendomliga idéer.

Missförstå mig inte nu, jag tycker inte att folk ska få slå sina barn. Men de flesta i världen tycker faktiskt det… Samma sak med religion: jag är själv inte religiös, men de allra flesta är det… Så vem är mest normal?

Faktum är att såväl FN som Europa står på Maranatas sida här. Sverige bryter mot de mänskliga fri-och-rättigheterna som inte låter folk undervisa sina barn hemma ifall de vill.

Principiellt står även jag på Maranatas sida, även om jag tycker synd om ungarna som ”undervisas” där. Men det är inte mer synd om dem än om ungar som går i kommunala skolor och mobbas och får ”lära sig” att Sverige är världens bästa land och att vårt land är demokratiskt…

Den ena hjärntvätten är inte bättre än den andra.

Annonser
Det här inlägget postades i Samhället och Skamhället och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s