SVT- mediet som går på Sovjetbidrag

Nu vill Radiotjänst (eller varför inte ta bort Radi och bara spara det viktiga: Otjänst) tvinga alla som har en dator eller ens en mobiltelefon att betala TV-licens. Redan på 80-talet när TV4 kom igång, blev Sovjet-varianten med ett statligt övervakat TV-utbud och lagligt krav på betalning av denna från folket väldigt utgående.

Man skulle kunna säga att det är lika passerat som monarki här i Sverige.

Men lika envist som att hålla kvar kungen, lika envist håller makthavarna kvar Radiotjänst och TV-licensen.

Jag har inget emot att staten äger SVT. Tvärtom. SVT kan vara mycket vinstdrivande och det vore bra för oss skattebetalare om staten fick in pengar på annat sätt än genom att piska det ur oss.

Men det gäller ju att låta SVT komma in på det fria utbudet och inte vara nån sorts stenbumling i mitten på vägen för alla tittare, övriga kanaler och sig själv. SVT har mycket att erbjuda de som har lust att betala för det och borde därför låta dem betala, istället för att Radiotjänst ska tvinga tittarna till det.

Redan idag är Melodifestivalen ett exempel på sådant. Folk ska ringa in och betala dyra pengar för att få rösta. Man kan fråga sig varför de ska behöva betala för det egentligen, när de redan betalar TV-licens?

Men jag tycker det är en god idé. Låt folk som uppskattar Bert Karlsson-spektaklet betala för sig och låt oss som inte gör det slippa. Och låt Bert Karlsson själv betala för att få all denna gratisreklam på SVT!

Och det finns ytterligare sätt för TV-kanaler att håva in pengar, speciellt om de nu ska gå upp på internet.

De flesta större webplatser har reklambanners. Det finns här på bloggspace, det finns på youtube, det finns överallt. På det viset håvar webplatserna in pengar. Det bör naturligtvis även SVT göra om de ska lägga ut sitt skräp på nätet.

Men nej. Tittarna lär få betala för det kalaset- och nu pratar vi alltså inte längre om TV-tittare. Nu pratar vi om alla med en dator. Alla som sitter och kikar på nätet.

Du och jag. Vi ska betala för att SVT helst av allt vill gå på Sovjetbidrag och inte delta i leken som vanliga kanaler.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s