”Det finns nya uppdateringar för din dator”

Såfort jag loggar in på nätet dyker det där förbannade förslaget upp. Vore det inte en jättebra idé att hämta lite nya uppdateringar? Det finns ju massor med nya uppdateringar. Hela tiden! Till alla möjliga olika program dyker de upp, till operativsystem, till webläsare…

Och varför? Behövs de, uppdateringarna? Det tycker jag inte. Jag är nöjd med de program jag har. Uppdateringarna brukar mest innebära att den plats som finns på min dator blir mindre och mindre och datorn blir segare. Och så måste jag köpa mig en ny dator- trots att jag egentligen bara vill fortsätta med samma saker som jag gjorde tidigare.

Men det finns ju andra som tycker det är viktigt att man uppdaterar allting noga hela tiden- Microsoft, till exempel. De är väldigt noga med den saken.

Jämt och ständigt vill Microsoft kika igenom min dator, för att kolla om de tycker att mina program är så gamla att det kanske finns nya uppdateringar som jag borde ladda ner. Eller? Är det verkligen därför de vill kolla igenom datorn?

Det tror jag inte.

Jag tror att Microsoft är intresserade av att kika igenom folks datorer, för att se om de kan hitta crackade program. Program som folk inte har betalat för.

Det kan jag förstå. Även om Microsoft tjänar väldigt mycket pengar, är det klart att de inte gillar att folk stjäl deras program. Därför snokar de igenom min dator när jag är inloggad på internet, så de ska kunna hämnas om de hittar något stulet…

Men det är där de går för långt. Om någon stjäl min cykel är det klart som fan att jag blir arg. Men inte får jag väl snoka igenom folks hus och hem för att se om jag kan hitta den iallafall?

Så varför ska då Microsoft få snoka igenom min dator när jag loggar upp den på nätet?

Det finns nya uppdateringar för min dator. Den enda jag laddar hem så ofta som möjligt, är uppdateringen till antivirusprogrammet, så jag kan hålla borta otäcka snokare.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s