Papper eller plast?

Det är minsann inte lätt att veta vad det är för skräp man ska lägga i ”återvinningen”. Och svårare blir det förstås eftersom idioterna som tillverkar mjölkpaket, yoghurtpaket och liknande grejer saboterat allting ännu värre.

Förr så var det enkelt, då bestod paketen av ordentliga tetrapack. Sådana stoppade man i pappåtervinningen. Det gör man fortfarande, för som tur är så finns det fortfarande sådana paket. Men tyvärr så finns det färre och färre kvar av dem.

Nu är vi tillbaka till idioterna igen. De kom på att de kunde sätta fast små plastlock uppe på tetrapacken. En del går att riva loss, men somliga sitter fast helt och hållet. De som sitter fast helt och hållet går inte att kasta varesig som papper eller plast.

De som har små lock som går att riva loss, går att ta isär och kasta delvis i pappåtervinningen och delvis i plaståtervinningen. Men vad ska det vara bra för?

Ja, personerna som gillar skräpet påstår att mjölken varar längre i sådana paket. Jaha. Såpass! Hur länge då? En dag extra kanske?

Men hur länge behöver man en liter mjölk egentligen? Varar den inte en vecka ändå om den står i kylskåpet? Det gör den för mig.

Om man inte använder mjölken, kan man väl köpa läsk istället?

Jag tycker det där med att blanda ihop papp med plast är riktigt värdelöst.

Usch!

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s