SF är Göteborgs biosabotör nummer 1

Efter att SF fått monopol på biograferna i Göteborg, med undantag för Hagabion som bara visar svartvita politiska kortfilmer gjorda av palestinska feminister, har det blivit stor sorg i film-Göteborg.

Priserna har gått upp med ungefär 20 procent på två år. Inte så dåligt va? Men så kan det gå när de inte har några att konkurrera med.

Fast det är ändå inte det som är värst. Visst, 95 spänn är inte så kul att prångla ut för att se en film, men det är okej. Vad som inte är okej är att de har lagt ner varenda djävla skön gammal biograf.

Så sent som i mars la de tydligen ner den sista: Palladium. Göteborgs skönaste biograf.

Jag önskar att vi haft lite franska bönder som ceniaster här i stan, för då hade de kommit hit och dumpat några ton koskit på SF:s nybyggen för att visa vad de tyckte om saken.

För av nån anledning har SF lagt ner många millioner på att bygga stora biopalats. De är egentligen större än vad som behövs, men det gör ju inget för SF. Eftersom de har lagt ner allt annat är det ändå dit folk går.

För min del gör det inget att de bygger stora biopalats om de har lust. Men att de lägger ner de gamla biograferna, det är att förstöra stadens biokultur från 1900-talet.

Den är nu, i och med Palladium, helt förstörd och inte längre levande. Varför ska man överhuvudtaget gå på bio när kulturen är borta? Man kan lika gärna sitta hemma i soffan och äta pizza och glass och glo på ”hemmabio”. Det är precis lika mysigt, om inte mysigare, än att gå på dagens variant av ”biograf”. Numera tänder idioterna tillochmed ljuset innan filmen är slut.

Skam över SF!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s