Upp till kamp!

Ja, såhär Dagen Efter skickade jag ett sms till en av mina kommunistiska vänner och frågade ifall hon hade revolterat och sjungit Internationalen. Jag är ju inte kommunist själv, men vi har en gemensam fiende- han den där som jag annars har en del gemensamma vänner med i form av kära örebroare.

Hur som helst blev jag därför glad då min väninna svarade att hon stått med fana framför slottet i Huvudstaden- det är ju mycket mer revolutionärt än att stå på nåt djävla torg och lyssna på Mona Sahlin som ljuger ihop nåt.

Men det är inte så väldigt revolutionärt för en kommunist ändå, så jag svarade att de borde trängt sig in och huggit huvudet av tyrannen. Då fick jag det sorgsna svaret att det var sjukt mycket vakter och att de inte ens fick stå på trappan.

Nej, självklart inte! Om jag var Knugen skulle jag inte ens vara hemma första maj, jag skulle ta familjen med mig och åka på statsbesök till någon annan diktator och sitta där och läppja på konjak och jaga och köra räserbåt.

Men det är ju jag, det.

Carl-Gustaf satt antagligen inlåst någonstans i källaren, blek i ansiktet, darrande i hela kroppen och med ett hårt grepp om sin nyaste älgstudsare. För visst är det möjligt att det fanns sjukt mycket vakter, men man kan ju aldrig lita på att inte bolsjevikerna mutat dem att ta sig en liten kafferast…

Fast nu är ju faran över igen tills nästa år. Svenska folket fogar sig som vanligt. Så bra det är att det finns en speciell dag då alla revolutionära får ledigt från arbetet och får lov att gå omkring på gator och torg och sjunga och känna sig röda i själen. Alla andra dagar kan de vara trogna sin Konung igen.

Nej, det där var faktiskt lite orättvist. Det är ju faktiskt ganska mycket tonårsrevolter här i landet!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s