INTE-gritet

Vi har nu levt i drygt ett dygn i Militärdiktaturen Sverige, där världen är spegelvänd- kommunisterna värnar om liberalismen och ”liberalerna” gör sitt bästa för att göra om vårt land till Sovjet. Här har med andra ord blivit ungefär som i USA.

Det är klart- om det var kommunisterna som satt i regeringen tror jag nog att de gärna skulle vilja att militären spionerade på folket. Nu är det en fascistregering och då vill inte ens sossarna det längre.

Vad kan vi lära oss av det? Det enda vi kan konstatera är nog att makt förblindar och skickar ut principer och ideal på tiggarstråt.

Juntans propagandaminister Maud Olofsson gjorde sig löjlig i Dumburken imorse, när hon skulle försöka förklara varför FRA-lagen är så viktig.

Först och främst kom förstås Terrorspöket. Men utöver fascistjuntan och FRA själva, står Sverige inte för något militant hot och har inte gjort det på väldigt många år. Och om så vore, skulle det vara väldigt naivt att tro att vi skulle skyddas överhuvudtaget av att vår egen befolkning blir massavlyssnad.

Såväl Maud Olofsson som hennes nickedocka Fegrick Fegerley, som försöker framställa sig som någon sorts hjälte på sin blogg och inte alls begriper varför svenska folket kallar honom för det han är, en förrädare, ljuger alltså för oss. De hoppas att vi ska vara lika lättskrämda och dumma som amerikanerna, så vi glatt ska ge upp vår frihet och tacka dem för ”räddningen”, men där skiter de i det blå skåpet.

Varför vill då Benito Reinfeldti hålla sin befolkning under militärt spioneri? Frågan är svår. Kan det vara så att han vill visa sig duktig för Bush? Men Bush blir snart arbetslös. Är det så att han inte bara vill följa Bushs filosofi utan tillochmed fått en tillsägelse att göra det? Inte helt omöjligt. Det här tramset skulle mycket väl kunna varit påhittat av någon amerikansk ”militärkonsult”.

När Maud Olofsson lagt fram den bisarra skrämseln om ”terrorismen” fortsatte hon med ännu en lögn: Än så länge har det FRA ska göra inte varit förbjudet överhuvudtaget. FRA-lagen går alltså ut på att reglera FRA som tidigare kunnat göra precis vad de haft lust med!

Återigen, hur dumma tror Juntan att vi är? Den här massavlysningen utan brottsmisstanke är förbjuden enligt grundlagen. Det är mycket möjligt att FRA ägnat sig åt den iallafall, det vore inte första gången FRA brutit mot lagen. Men att reglera brott genom att göra dem lagliga är absurt, och speciellt när ändå inte den nya lagen (och därmed inte heller det tidigare brottet) är tillåtet enligt grundlagen.

Allt vi kan hoppas på är att Europadomstolen ska slå fascistjuntan på fingrarna. Hårt! De vinner ingenting på detta. Om de haft minsta lilla chans att bli kvar i regeringsställning efter nästa val, har de blåst den möjligheten nu. Och när de politiska vindarna skiftar, är det sossarna som kommer att ha möjlighet att spionera på dem istället för tvärtom.

Jag läste förresten nyss att FRA-lagen gör att multinationella IT-företag håller sig borta från vårt land. Företag som Sverige 2006 tjänade över 200 miljarder kronor på.

Aj. Det kan inte vara bra för statskassan. Men vi slipper iallafall vara oroliga för terroristerna, eller hur?

Det här påminner mig förresten om en amerikansk grej som jag ofta brukar fascineras av och aldrig förstå mig på. De har ett sätt där som de använder för att alla ska älska dem, ungefär som rockmusiker som ropar ”Göteboooorg!” när de ska spela i Göteborg.

Amerikanare brukar ofta klargöra för alla och envar att de bor i världens bästa land, och alla brukar applådera av bara fan och busvissla. Alla håller med. Vilket är väldigt egendomligt, för egentligen så tycker de inte att de bor i världens bästa land. De brukar ha allt möjligt att klaga över. USA är tämligen rassegregerat, fängelserna är överfulla, våldsbrotten löper amok, ”demokratin” bygger på mossiga 1700-talslagar, landet krigar världen över och ekonomin suger. Bara för att nämna lite.

Men hej, det kommer ändå alltid att vara världens bästa land! Inte vet jag varför, men det verkar göra dem glada av att anse detta.

Nu är det så att det finns folk som brukar säga att Sverige är ett av världens bästa länder. Detta blir inte alls applåderat på samma sätt som i USA, men jag tror att de faktiskt är ärliga med vad de säger. De tror verkligen att Sverige är ett bra land.

Men de har fel.

Ja, Sverige är ett I-land och vi som bor här lever i lyx genom att parasitera på U-länder, så om man med det menar att Sverige är ett bra land att leva i så har man förstås rätt. Sverige är inte ett land där man har lätt för att svälta ihjäl om man säger så.

Men Sverige är ett land där militären ges i uppdrag att hålla kontroll över befolkningen. Alla svenska medborgare betraktas av vår regering- av staten- som ett viktigt hot mot Rikets säkerhet.

Låter det som ett bra land? Det tycker inte jag. Det tycker jag tvärtom låter som ett väldigt dåligt land, och om jag trodde att det var mitt eget fel skulle jag skämmas över att vara svensk.

Jag hoppas att Sverige kommer att bli ett bra land snart. Det skulle göra mig ganska glad.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s