Olagligt poliskrig mot lagliga pirater

Farbror Blå har blivit Farbror Brun. Vilka gangstermetoder som helst får användas för att döda Pirate Bay, det är bara en tidsfråga innan Peter Sunde får räkna med en drive-by shooting från en polisbil. En överdrift?

Det beror på vad man räknar som överdrift. Polisen har inte lyckats stänga ner www.thepiratebay.com lagligt efter flera år av försök, så nu är planen att siten helt enkelt ska blockas.

Polisen konspirerar med internetleverantörer som Telia, Tele2 och Bredbandsbolaget för att lägga Pirate Bay i ett ”barnporrfilter”, påstående att det beror på ”klagomål från allmänheten” om att där skulle förekomma barnporr. Ett absurt påstående, det är nog snarare Warner Bros, Antipiratbyrån och liknande fula polisanställare som har kommit med klagomålen. Och inte för att barnporrtorrentsen faktiskt existerar, utan för att Pirate Bay ska hamna i filtret och därmed blockas.

Men vad ger en internetleverantör rätt att inte leverera allt den fått betalt för? Vi lever inte i Kina. Här i Sverige är det meningen att vi ska ha någon sorts rättigheter, vi ska inte leva i en polisstat.

Om någon lägger upp en torrent med barnporr är det mot den personen man ska slå till, och mot de som tankar ner den. Händer det ibland på Pirate Bay så är siten ett brottsoffer vars utmärkta tillhandahållanden utnyttjas av kriminella. Polisen borde därmed snarare hjälpa Pirate Bay- inte förstöra dess möjligheter.

Men ändamålet helgar medlen, och det handlar ju inte om barnporr här utan om att ge polisanställarna vad de betalar för.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s