Spyware

Det går runt en massa skumt skit på internet som vill komma in i ens datorer och snoka runt. Där vill det ta reda på en massa lösenord och annat och sen skicka iväg det igen till rövaren som skickade ut det från början.

Jag råkade dra på mig ett sånt program igår, genom att oförsiktigt klicka på en länk jag fick över msn. Klantigt, men inte speciellt trevligt.

Som tur är har jag en bra brandvägg, som inte lät spionprogrammet ansluta sig till internet och skicka ut sina uppgifter. Men det var ändå en väldigt olustig situation. Jag höll på länge med att försöka ta död på skiten. Det var inga problem för datorn att hitta spionprogrammet genom en sökning, men konstigt nog kunde varken datorn själv eller det eminenta programmet Uninstaller få bort det.

Lite skummare var att varken en helt ny version av Spybot Search and Destroy eller mitt antivirus lyckades hitta spionen. Jag fick reda på ett Spybot som påstod sig kunna hitta just detta spyware- wksvcsc.exe heter det- så jag laddade ner det. Men inte fan hittade det något.

Så jag laddade hem ytterligare ett antivirus.

Äntligen! Med en suck av lättnad blev jag av med skiten. Nu har jag två antivirus, två spybotprogram och en brandvägg på den här datorn… Men de verkliga spionerna kan jag inte skydda mig mot även om jag hade vartenda antivirus.

De verkliga spionerna sitter på FRA och får betalt av- just det- mig själv, för att spionera på mig, och på alla andra här i landet.

Japp. Vi betalar allihop lönen till spionerna! Vi ger dem pengar för att de ska våldföra sig på det lilla som fanns kvar av den personliga integriteten.

Men nu har Belgien (Av alla skumma länder, jag menar det är ju för fan i Belgien som EU-parlamentet ligger!) beslutat sig för att göra det rätta och dra Militärdiktaturen Sverige inför domstol.

Hurra för Belgien! Synd att den svenska fascistjuntan inte kommer att bestraffas som den gjort sig förtjänt av, som Saddam Hussein eller någon annan diktatorkollega.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s