Vattnet går… inte.

Idag passerade det väldigt många timmar när jag inte hade något rinnande vatten. Det hade kunnat vara okej, om Familjebostäder hade orkat tala om iförväg att de tänkte stänga av tillförseln.

Men nä, det var för jobbigt. Förresten skulle ju alla säkert upptäcka det ändå! Det kunde väl komma som en rolig överraskning?

Jotack. Det gick inte att duscha, inte att tvätta händerna, inte att spola på toaletten, inte att laga mat, ifall man tänkte koka den, inte att dricka, ifall man tänkte dricka vatten eller saft, som man ville blanda… Självklart gick det inte heller att svabba golvet, tvätta kläderna eller vattna krukväxterna, om man hade planerat nåt sånt onödigt.

Sånt får en att tänka till lite. Man blir oerhört sårbar av att bo inne i en stad. Om vattnet stängs av såhär, finns det plötsligt inget man kan göra åt saken. Man får bara sitta och vänta. 20:30 på kvällen tröttnade jag på att hoppas få tillbaka vattnet före pizzerian skulle stänga en halvtimme senare, och lunkade ner och köpte dagens middag, som jag planerat att laga. Det är sundare att laga maten än att köpa pizza, men vad gör man?

Om jag hade bott på landet hade jag haft torrdass och en ordentligt djup brunn. Nu har jag bara värdelösa stadsgrejer och måste lita på att de ska fungera. Men de kommer inte fungera hur länge som helst.

There´s a storm comming

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s