Växthus-defekten

”Vi är några styck som tänker stoppa växthuseffekten. Ska du med?”

Frågan står att läsa på spårvagnarna i Sveriges andra mest korkade stad. Är folk helt dumma i huvudet? De flesta som åker spårvagn gör det bara för att de är för lata för att cykla eller gå, vilket vore nyttigt för dem, och förövrigt stoppar man inte växthuseffekten av att åka spårvagn.

Och att köpa en ny ”miljöanpassad” bil varje år gör mer för bilnäringen än för miljön. Inte heller användandet av lågenergilampor gör dig till en miljökämpe, fast man kan tro det om man ser Al Gores i övrigt ganska intressanta film.

Vill man slå ett slag för miljön utan att vara antingen dum eller hycklare, ska man flytta ut på landet och leva på självhushåll. Man ska inte hålla på och värma upp huset en massa. Självklart ska man sluta äta de enorma mängder kött som idag produceras enbart för I-länderna. Inte därmed sagt att man måste bli vegetarian, man kan ju vara jägare. Man ska aldrig flyga och inte använda produkter som har flugits hit. Man ska inte heller köra bil eller liknande.

Man kan istället cykla och använda hästar.

Den här typen av omställning i livet skulle vara sunt för både den enskilda människan, för samhället och för miljön.

De flesta människor lever förstås redan ungefär såhär, förutom att de inte har det gott ställt utan svälter och slavar för att vi övriga ska kunna köpa billiga lyxvaror. En sån här omvändning vore ett gott slag både för global människorätt och för miljön, och skulle kanske rentav sakta in den där växthuseffekten en smula.

Men om folk verkligen ville ta ett krafttag, skulle det krävas helt andra åtgärder. Då skulle vi omedelbart få lägga av med det här besinningslösa överbefolkandet och låta mänskligheten dö av från hårresande 6 miljarder till en mer sansad mängd på kanske 150 tusen personer- jorden runt. Därefter leva på jakt och samling som nomader.

Fortfarande intresserad av att stoppa växthuseffekten?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s