”Alla ska med!”

Ja, sossarnas stora motto inför valet förra gången var ju att alla skulle med. Varken de ville eller inte, tydligen.

Det måste ju vara därför sossepolitikern Ylva Johansson, en av de största kritikerna mot ”pigavdraget”, som ofta argumenterade mot det genom att äcklad säga att rika ska ”ta bort sin egen skit” numera själv drar av skatt för att hon använder städföretag (hoppsan, piga heter det ju!).

Enligt många vänsterbloggare, exempelvis ”Svensson”, är det inte hyckleri.

Nejdå, klart hon ska dra av, hon har ju samma rätt till det som alla andra minsann. Och det är likadant Ylva Johansson själv säger: Lagarna gäller henne också.

Och det är sant: Hon har full rätt att dra av. Men så länge det inte är lag på att hon måste dra av, är det likväl hyckleri. Bara för att det är tillåtet att göra något innebär det inte att man ska göra det, och om man principiellt är emot något är det mycket fult att göra det såvida man inte måste.

Det här är en sak som den där Svensson inte förstår sig på. Svensson tog rentav bort min kommentar om det hela på Svenssons blogg, och det var nog för att mina argument om hyckleriet var för svåra- rentav omöjliga- att säga emot.

Om det vore lagligt att gå ut och köpa sig några slavar och sen tvinga dem att arbeta åt en tills de svalt ihjäl, skulle Svensson och Johansson enligt deras egna argument göra det, för det vore ju lagligt. Trots detta skulle de betrakta sig som hedersknyfflar och påstå att de vore emot slaveri.

Hyckleri? Ja.

Eller, inte enligt sosseretorik. För alla ska ju med!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s