Illojalitet på FRA

Som alla vetat nu ett tag har en av spionerna på FRA varit illojal mot sin arbetsgivare, och talat om för Rapport på SVT att FRA busat i tio år och olagligen arkiverat uppgifter om folk de högst sannolikt olagligen spionerat på.

Säpo kopplas in. Då skulle man ju kunna hoppas att det handlar om att Säpos uppgift i fallet är att ta reda på vilka som varit kriminella på FRA, vad det är de gjort och vad som bör göras åt det! Men nej… Säpo sniffar runt för att söka rätt på personen som avslöjat för media att FRA inte skött sig lagligt.

Det är emot ”rikets säkerhet” att folk får reda på att FRA är skurkar och rövare. Visserligen vet ju alla redan det ändå. Men den stora frågan är: Varför är det emot rikets säkerhet? Är det inte istället emot rikets säkerhet att det är skurkar och rövare som arbetar med de här grejerna?

Nejnejnej. Nu ska vi inte vara naiva. Högst troligen är det inte alls någon nyhet för Säpo eller de andra agenterna att FRA inte hållit sig till lagen. Alla de där typerna står över lagen. Licence to kill och så. Det är bara inte meningen att den vanliga pöbeln ska veta om det, för hur skulle det se ut?

Jo, det kan jag tala om. Det ser ut som det gjort sen nån vecka före FRA-lagen. Folk är förbannade och Kejsar Fredrik är irriterad över det.

Jag undrar lite vad som kommer hända med den där spionen ifall han åker fast. Jag tycker han har gjort något ännu hjältemodigare och bättre än folkpartisten Camilla Lindberg som röstade emot FRA-lagen. Den här spionen riskerar inte bara att bli mobbad på jobbet för sin kamp mot Storebror.

Det är hedervärt att vara en medborgarrättskämpe mitt bland alla skurkar och rövare.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s