Reinfeldt- en upplyst despot

Jag har egentligen alltid föredragit despotism framför demokrati- sålänge jag hade fått vara despoten. Jag är så klok och insiktsfull. Problemet nu, är att Kejsar Fredrik inte alls är hälften så vis som jag.

Ska jag vara ärlig, verkar han inte vara hälften så vis som en ordinärie fotbollshuligan. Han verkar ha kommit hit helt nyligen ifrån rymden och inte riktigt ha koll på någonting, men ändå vara tillräckligt arrogant och självgod för att tro att han vet bäst.

Den nyaste grejen nu är alltså att Kejsaren gått ut i Expressen och sagt att alla tjänar på om debatten om FRA-lagen lägger sig.

Som jag ser på saken vore det bara han och hans fascistjunta som skulle tjäna något på en sådan sak. Vi som vill kämpa emot den här statskuppen och återta våra mänskliga rättigheter, vi skulle ur min synvinkel verkligen inte tjäna något på om vi helt plötsligt gav upp, och speciellt inte nu.

Fortsätter vi såhär, kommer vi att få som vi vill. Och det är det vi skulle tjäna på.

Det förstås- Kejsar Fredrik har en väldigt konstig logik kring FRA-lagen också- att bara han själv och hans fascistjunta har begripit vad den går ut på, ingen expert fattar något, ingen av oss svenska medborgare som inte vill ha den, ingen i junta-partiernas egna ungdomsförbund. Bäst av allt vore om vi bara insåg att han har rätt.

Med den logiken är det klart att han lätt kan se att alla skulle tjäna på om han bara får som han vill utan bråk.

Men Kejsar Fredrik är inte den ende maktfullkomlige personen i regeringen. Centerpartiet ska nu förklara för sina medlemmar att lagen är bra, så att dessa kommer till rim och reson.

Det låter inte så demokratiskt. Är det inte medlemmarna som ska rösta på sina partikongresser om vad partiet ska ha för åsikter?

”Man måste kompromissa”, tycker Maud Olofsson.

Fast hon vet nog inte vad kompromissa betyder. Som exempel kan vi säga såhär: Om Kejsar Fredrik vill att Centern ska hjälpa till att driva igenom en lag som gör att Kejsar Fredriks namnsdag blir en allmän helgdag, då kan Centern gå med på att göra det ifall Kejsar Fredrik och hans parti som tack går med på att hjälpa Centern att byta ut nationalsången till ”Hej Bonnapöjkar”.

Det vore en bra kompromiss, båda partierna skulle få ut något av det och ingen skulle behöva spola alla sina principer och all sin moral. Samarbete!

En dålig kompromiss är om Kejsar Fredrik vill att alla Centerpartister ska äta bajs, och Centern röstar för det med förbehållet att de får salta och peppra. Det är ingen kompromiss alls.

Maud Olofsson är nog ifrån rymden hon också.

För att återgå till min tidigare kommentar om fotbollshuliganer: Clark Gable sa en gång att om en man tänker på sin hustru när han är på fotbollsmatch, är han fortfarande förälskad i henne. Det är ett ganska fånigt citat, dels eftersom man kan tänka på en person av flera orsaker och dels för att jag misstänker att det var amerikansk fotboll han pratade om.

Men om vi ändå använder fotbollsmatchretoriken: Jag tror inte att Kejsar Fredrik tänkte på svenska folket förra veckan när han var på den där EM-matchen.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s