Carl Hamilton

Nej, tyvärr handlar det inte om den tuffe agenten Coq Rouge med rätt att döda- även om man skulle kunna tro det när man läser lite av hans pladder. Det handlar om folkpartisten, riksdagsledamoten, ekonomiprofessorn och enligt sin egen åsikt liberalen (hrmmm…) Carl B. Hamilton, nu i farten med att försvara FRA-lagen.

Fyra nyhetsbrev har han skrivit om FRA-lagen, och 30000 mail har han fått om den. Jag hoppas verkligen att han kommer att få många fler än så. Hur som helst, han är en man som liksom sin litteräre namne tycker det är viktigt med den svenska krigföringen. I Kosovo, till exempel.

Inte visste jag att Sverige ligger i krig med Kosovo, men Hamilton försäkrar oss läsare (eller nåja, han gör sitt bästa iallafall) om att de svenska soldaterna utomlands skyddas via FRA sedan Riksdagen begått sin ”legitima liberala verksamhet” och ”skyldighet” att bryta mot grundlagen.

Han pratar ganska mycket om våra militärer. Det är nästan så man tror att Sverige är USA, och jag undrar om inte Hamilton tror det. Det verkar så. Han nämner militären så mycket samt alla våra fiendehot.

Men han har faktiskt insett att folk inte verkar så rädda för de där skäggiga terroristerna från mellanöstern.

Istället använder han sig av gamle hederlige Ivan! Ryssen kommer! Skräcken från öst!

Allvarligt påpekar han att han inte vill skriva ”demokrati” om Rysslands statsskick. Det är okej för min del, jag skriver ju heller inte ”demokrati” om hans eget. Vad han än vill kalla det så inte är det demokrati.

Han förklarar faktiskt rent ut att en anledning till att regeringen såg till att FRA-lagen drevs igenom, var att den var rädd för att om den inte lyckades med det skulle den kritiseras för oförmåga att leda landet. Bättre är alltså enligt Hamilton att regeringen leder landet rakt ner i fördärvet. Bravo!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s