Därför blir Sahlin Statsminister

Jag satt nyligen och snackade över internet med en politiskt aktiv ung dam inom det så kallade vänsterblocket. Hon berättade att hon hade en Toblerone till hands, och jag slängde fram en plump kommentar om Mona Sahlin. Fast den unga damen begrep inte alls vad jag snackade om.

Då slog det mig.

Det är därför Fru Sahlin nu kommer att bli Statsminister om två år.

Även politiskt aktiva som satt i sandlådan på Den Tiden Det Begav Sig, är alltså stundtals totalt ovetande om vad Fru Sahlin tagit sig för genom åren. För dem är hon bara en tant från Sööder i Hufwudstadten som dansar omkring på Gladstoltfestivalen och som håller tal om feminism på första maj. De flesta som känner till att hon gjort bort sig tror att det bara rör sig om lite Toblerone.

Vid nästa val kommer massor med personer att rösta som garanterat vet när Sverige fick kvinnlig rösträtt, men som inte har någon aning om att den kacklande eldsjälen de tänker rösta på blivit påkommen med handen i godisburken flera gånger. Jag har fortfarande svårt att fatta hur Mona Sahlin lyckats landa på alla fyra efter vartenda snedsteg, men somliga politiker har en otrolig förmåga att rädda sin karriär när den verkar totalt förbrukad.

Jag begriper mig inte på sossarnas eviga önskan att Sahlin ska styra såväl dem som hela riket, jag menar inte ens en sosse borde egentligen vara så korkad. Men nu är det så. Och eftersom allt fler av Oss Som Var Med dör av med tiden och allt fler av De Som Inte Minns får rösta, blir Sahlin bara populärare för var dag som går.

Det är bittert att inse, men så är det.

Annars brukar min åsikt vara att det är de gamla rävarna som ställer till det i politiken medan det är de unga som drar in hopp och förväntan, vilket i och för sig stämmer om man nu kan se Mona Sahlin som en gammal räv (eller kanske som en hungrig varg).

Men om man nu ser saken som så att det är väljarna som lägger makten i hennes händer, är det i detta fallet de unga som fördärvar och sätter Sahlin i en position där hon inte hör hemma.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s